Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va face, incepind de simbata, timp de o saptamina, instructajul autoritatilor sanitare din tara pentru aplicarea corecta a Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, pentru a evita interpretarea
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, va face, incepind de simbata, timp de o saptamina, instructajul autoritatilor sanitare din tara pentru aplicarea corecta a Programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, pentru a evita interpretarea acestuia ''dupa bunul plac''. Analizele sint gratuite, fiind finantate din "taxa pe viciu" aplicata pe tigari si alcool.

"Asa cum am mai declarat, la 1 iulie vom demara Programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei. La fel cum am procedat si cu Legile Sanatatii, voi merge, impreuna cu echipa mea, in teritoriu, pentru a prezenta programul si, mai ales, pentru a realiza instructajul pentru aplicarea corecta a acestuia de catre toti cei implicati. Evident, vor avea loc si ultimele consultari, propuneri si sugestii din partea celor ce vor aplica programul'', a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit ministrului, fiecare cetatean va primi acasa cite o scrisoare in care va fi anuntat in legatura cu inceperea programului. Numarul analizelor, maximum noua, va fi stabilit de catre medicul de familie, in functie de starea de sanatate a fiecarui pacient. El se va prezenta pentru analize in luna in care s-a nascut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.