Protest. Homosexualii se simt discriminati de ordinul pe care-l pregateste Ministerul Sanatatii Radu Serban
Organizatia Be An Angel Romania a trimis ieri o scrisoare ministrului Sanatatii, prin care protesteaza fata de un proiect al Min

Protest. Homosexualii se simt discriminati de ordinul pe care-l pregateste Ministerul Sanatatii Radu Serban
Organizatia Be An Angel Romania a trimis ieri o scrisoare ministrului Sanatatii, prin care protesteaza fata de un proiect al Ministerului Sanatatii privind noile norme tehnice pentru domeniul transfuziei sangvine. Documentul exclude persoanele de aceeasi orientare sexuala din randul donatorilor. Lucian Dunareanu, directorul organizatiei, ne-a declarat ca decizia ministerului de a exclude homosexualii de la actul donarii de sange este profund discriminatorie. Donatorii barbati vor fi obligati sa completeze un chestionar in care vor semnala daca au avut in ultimul an contact sexual cu alt barbat, iar femeile, daca partenerul lor a avut un asemenea contact. Surse din Ministerul Sanatatii ne-au declarat ieri ca proiectul respecta prevederile legislative europene, iar homosexualii nu sunt acceptati nicaieri in lume ca donatori.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.