PSD se pregateste sa-i asigure lui Tariceanu un concediu linistit, garantandu-i ramanerea pe functia de premier cel putin pana la toamna.
Mircea Geoana a stabilit, ieri, intr-o sedinta informala cu vicepresedintii PSD, ca partidul sa nu sustina
PSD se pregateste sa-i asigure lui Tariceanu un concediu linistit, garantandu-i ramanerea pe functia de premier cel putin pana la toamna.
Mircea Geoana a stabilit, ieri, intr-o sedinta informala cu vicepresedintii PSD, ca partidul sa nu sustina motiunea de cenzura a PD daca aceasta va intra in dezbaterea Parlamentului. Fara voturile PSD, o motiune de cenzura nu are sanse sa fie adoptata, or, in conditiile in care social-democratii voteaza impotriva, Cabinetul Tariceanu ramane pe functie cel putin pana la toamna, abia atunci putand sa fie depusa o noua motiune de cenzura. Geoana a declarat ca motiunea de cenzura a PD ar fi putut sa fie sustinuta de PSD daca s-ar fi referit la activitatea Guvernului, nu la referendumul din 19 mai. Geoana a aratat ca "nu vrea sa fie ironic", "dar considera ca motiunea PD nu are decat un singur scop, acela de a perpetua prezenta Guvernului Tariceanu pana in sesiunea parlamentara viitoare". Presedintele PSD a precizat ca opinia generala la nivelul conducerii partidului este ca, in acest moment, obligatia de a da un raspuns politic la actuala situatie revine presedintelui Basescu si premierului Tariceanu, iar PSD conditioneaza orice discutie cu cei doi de evitare a anticipatelor. "PSD nu va intra intr-o logica de declansare a alegerilor anticipate", a spus Geoana. Acesta va avea in acest week-end o intalnire cu premierul Tariceanu, intalnire confirmata de liderul PNL. seful PSD va merge insa singur la discutia cu Tariceanu, ieri lasandu-i pe vicepresedinti sa astepte zadarnic desemnarea echipei de negociatori, promisa la inceputul saptamanii. Mircea Geoana le-a spus vicepresedintilor ca va purta discutii si cu liderii PD, dar dupa ce se va intalni cu Tariceanu, sprijinul pentru actualul Cabinet fiind prima optiune a social-democratilor. De altfel, ieri, Institutul de Studii Social-Democrate, condus de Adrian Severin, a emis un raport care recomanda conducerii partidului sa nu intre la guvernare si sa initieze un moratoriu de sase luni pentru sprijinirea in Parlament a actualului Guvern. O decizie oficiala va fi luata saptamana viitoare, cand va fi convocat din nou Comitetul Executiv al partidului, urmat de un Consiliu National peste doua saptamani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.