Oameni din intreaga Europa sunt victimele multor scamatorii. Aceste scamatorii vin in diferite forme - scrisori, e-mail, telefoane si SMS. Poate sa fie o extragere cu premii sau un castig la loterie neasteptate, ori sansa de a investi intr-un nou pro
Oameni din intreaga Europa sunt victimele multor scamatorii. Aceste scamatorii vin in diferite forme - scrisori, e-mail, telefoane si SMS. Poate sa fie o extragere cu premii sau un castig la loterie neasteptate, ori sansa de a investi intr-un nou program de investitii sau aducator de venituri. Scrisorile care spun ca ati castigat la o loterie din strainatate sau va incurajeaza sa jucati la asemenea loterii sunt de obicei pacaleli. Vi se cere sa trimiteti banii mai intai si nu exista nici o garantie ca veti primi vreodata vreun castig. "De obicei persoanele care va trimit aceste scrisori sustin ca au legaturi cu loteriile din Germania, Suedia, Austria, Australia si Canada", spun reprezentantii ANPC.
Extragerile de premii sunt scrisori care sustin ca ati castigat premiul garantat. Toate cer banii la inceput. Foarte des nu exista nici un premiu sau recompensa. Prin telefon si SMS vi se poate oferi o vacanta si vi se da un numar unde trebuie sa sunati pentru a va ridica "premiul". Dar, daca sunteti atenti, veti observa ca respectivul numar de telefon este in strainatate sau la un tarif scump. Daca sunati, veti vedea ca: toate vacantele la oferta, daca exista, tind sa depinda de multe conditii care astfel le fac lipsite de valoare pentru marea majoritatea a oamenilor convorbirea telefonica este extinsa cat de mult posibil si poate costa foarte multi bani. De asemenea, o practica destul de frecventa este ca anumite firme sa va trimita colete cu albume sau aparate de fotografiat ieftine pe care vi se cer bani, iar motivul care vi se invoca este ca ati castigat la o tombola la care ati trimis cupoane din diverse reviste. Bineinteles, dumneavoastra puteti refuza coletul deoarece aveti dreptul de a anula contractul fara a invoca vreun motiv prin trimiterea unei instiintari intr-o perioada de nu mai putin de sapte zile de la data semnarii unui contract pentru servicii sau data primirii produsului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.