Una dintre cele mai interesante descoperiri in domeniul medical demonstreaza ca, desi prin codul genetic, omul este "programat" sa traiasca in jur de 100-120 de ani, acesta moare in jurul varstei de 60-70 de ani. Principala cauza este lipsa ed

Una dintre cele mai interesante descoperiri in domeniul medical demonstreaza ca, desi prin codul genetic, omul este "programat" sa traiasca in jur de 100-120 de ani, acesta moare in jurul varstei de 60-70 de ani. Principala cauza este lipsa educatiei in ceea ce priveste consumul alimentelor, valoarea lor nutritionala, calitatea lor si cantitatea nepotrivita in care sunt consumate.
Excesele reprezinta un factor nociv in acest sens. De exemplu, la romani, in timpul sarbatorilor, dar si in vacante, foarte multe persoane mananca pana isi simt stomacul plin. Cu cat excesele sunt mai mari, cu atat indigestia este mai puternica, iar alimentele incomplet digerate fermenteaza sau intra in putrefactie. Apar balonari, crampe, varsaturi, greturi si stari de rau general, care duc la complicatii grave. Evitarea exceselor va poate scuti de multe dintre aceste neplaceri si va poate prelungi viata.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.