Dupa cum am atras atentia in urma cu mai multe luni, locurile la gradinitele "cu staif" s-au livrat pe sub mana, la Iasi formandu-se chiar o mafie care a traficat aceste locuri. Drept urmare, in trei cartiere mari ale Iasiului, Cantemir, Nicolina si
Dupa cum am atras atentia in urma cu mai multe luni, locurile la gradinitele "cu staif" s-au livrat pe sub mana, la Iasi formandu-se chiar o mafie care a traficat aceste locuri. Drept urmare, in trei cartiere mari ale Iasiului, Cantemir, Nicolina si Centru gradinitele erau arhipline inainte de a incepe inscrierea oficiala. Singura solutie de urgenta gasita de Inspectoratul scolar este ca educatoarele sa accepte grupe supraaglomerate de peste 35 de copii. Aceasta in conditiile in care o grupa de gradi-nita trebuie sa aiba intre 15 si maximum 25 de copii. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, inscrierile se vor putea inregistra pana pe 15 iunie. Inspectoratul scolar al Judetului Iasi estimeaza ca vor fi cam 2.500 de locuri disponibile pentru anul urmator de invatamant, ca urmare a inscrierii in clasa I a prescolarilor din grupa pregatitoare. Pana in prezent, au fost depuse peste 3.300 de solicitari de inscrieri in gradinitele din judetul Iasi. Simultan cu razboiul gradinitelor, se inregistreaza si lupta pentru inscrierea la liceele bilingve. Aproape 640 de elevi de clasa a VIII-a care vor sa studieze intr-o clasa bilingva s-au inscris pentru cele 84 de locuri la limba engleza, iar la germana s-au inscris 101 elevi pentru 28 de locuri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.