Considerata a fi una dintre problemele majore ale judetului Bacau, situatia existenta in Valea Muntelui a atras atentia vicepresedintelui Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii (ANRP), Theodor Nicolescu. Un raport mai detaliat pe aceasta
Considerata a fi una dintre problemele majore ale judetului Bacau, situatia existenta in Valea Muntelui a atras atentia vicepresedintelui Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatii (ANRP), Theodor Nicolescu. Un raport mai detaliat pe aceasta tema i-a fost prezentat vicepresedintelui ANRP de catre prefectul de Bacau, Gabriel Berca, in cadrul unei analize pe aceasta tema pe care Theodor Nicolescu a facut-o la nivel national. "Vicepresedintele ANRP a prezentat situatia la nivel national si s-a axat pe doua mari probleme. Fondul bisericesc din Suceava si deblocarea procesului de retrocedare pe Valea Muntelui. Situatia din Bacau a fost prezentata cu lux de amanunte", a declarat prefectul Gabriel Berca. Procesul de retrocedare a fostelor proprietati a fost blocat aici inca din vara anului 2005, in urma unor anchete declansate de Corpul de Control al ministrului Agriculturii si, mai apoi, de catre procurorii anticoruptie care au incercat sa afle, printre altele, si persoanele care se fac responsabile pentru defrisarile masive de pe Valea Muntelui din perioada 2002-2004. Procesul de retrocedare a fostelor proprietati a fost blocat atunci in cinci localitati ale judetului. Este vorba de Palanca, Agas, Asau, Brusturoasa si Comanesti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.