Una dintre cele mai aglomerate strazi din centrul istoric al Timisoarei, strada Mercy din Piata Unirii, a devenit, ieri, un spatiu cultural non-conformist. Strada a fost golita de masini si "umpluta" cu arta si oameni, intr-un demers de recastigare a
Una dintre cele mai aglomerate strazi din centrul istoric al Timisoarei, strada Mercy din Piata Unirii, a devenit, ieri, un spatiu cultural non-conformist. Strada a fost golita de masini si "umpluta" cu arta si oameni, intr-un demers de recastigare a spatiului pietonal. "Street Delivery", genericul sub care s-a desfasurat manifestarea, a inlocuit caroseriile pe patru roti, nervii si exasperarea soferilor care cauta locuri de parcare cu scaune, mese si fotolii, spre relaxarea trecatorilor. Mai mult, peretii cladirilor de pe strada s-au transformat in adevarate simeze, iar fundalul sonor a fost asigurat de muzica clasica. Prin cateva lucrari de sculptura monumentala, organizatorii, Libraria Carturesti, au incercat sa "panseze" peretii cladirilor de patrimoniu din acest areal. O parte dintre timisoreni au fost nedumeriti de gestul artistilor, dar au fost, cu totii, de acord ca, in locul gazelor de esapament si al masinilor care fac aproape imposibila traversarea strazii, este mai nimerit un astfel de eveniment cultural.
"O strada fara puls, asa cum este strada Mercy, a fost revitalizata de acest demers. Este strigatul unui oras care se sufoca, a unor cladiri care risca sa piara, a unor oameni care atrag atentia prin arta ca suntem pe punctul de a pierde un spatiu, o viata, un aer anume, chiar un trecut", a declarat Cosmin Lungu, directorul Librariilor Carturesti.

O strada intens circulata din Timisoara a fost "blocata" de mai multe evenimente culturale organizate de Librariile Carturesti


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.