ADRIANA POPESCU
Alegerea culorilor reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajarilor interioare. Pe langa faptul ca isi pun amprenta in mod decisiv asupra infatisarii locuintei, culorile contribuie in mod substantial s

ADRIANA POPESCU
Alegerea culorilor reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte ale amenajarilor interioare. Pe langa faptul ca isi pun amprenta in mod decisiv asupra infatisarii locuintei, culorile contribuie in mod substantial si la influentarea starii de spirit.
Iata care sunt culorile indicate pentru zugravirea peretilor incaperilor caminului dumnevoastra, in functie de starea de spirit pe care o induc, si cu ce elemente de decor trebuie acestea asociate.
H Verdele creeaza o ambianta relaxanta, echilibranta. Verdele pastel se recomanda pentru zugravirea peretilor biroului de lucru deoarece stimuleaza creativitatea, dar si pentru living intrucat da senzatia de confort si ospitalitate. Nu uitati nici de plantele de apartament cu frunze mari, verzi.
H Albastrul este o culoare linistitoare, indicata pentru camera copilului. Este recomandat pentru zugravirea peretilor, dar, totodata, si draperiile, mochetele si cuverturile pot avea aceasta culoare.
H Galbenul stimuleaza apetitul si digestia, drept pentru care se recomanda in bucatarii. De asemenea, discutiile in jurul unei mese, cu fata de masa galbena, sunt prolifice si incurajeaza prieteniile. Rosul transmite buna dispozitie si influenteza nivelul adrenalinei. Draperiile si diferitele decoratiuni, precum vazele sau lumanarelele rosii sunt potrivite pentru dormitor deoarece creeaza o atmosfera intima.
H Albul este o culoare odihnitoare. Peretii si tavanul locuintei pot fi albi, ca si cana-pelele sau fotoliile. Nu folositi insa alb pentru toate aceste elemente laolalta. Excesul duce la conturarea unei atmosfere depresive. Foarte important este ca, in alegerea culorilor, sa tineti seama de cat de incapatoare este locuinta. Astfel, intr-o camera de dimensiuni reduse, se vor evita tonurile puternice (rosu, violet, albastru) care accentueaza senzatia de lipsa de spatiu. Alegeti bej, alb si bleu, pentru pereti si pentru draperii, nuante care contribuie la crearea unei senzatii de marire si luminozitate. Folositi-le cu moderatie, altfel pot deveni obositoare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.