Partidul Democrat a depus, a incercat sa depuna, va incerca sa incerce si, in fine, va depune o motiune de cenzura impotriva guvernului. Desi se afla inca la guvernare prin cei circa 3.000 de pedisti din structurile administrative. Prima incercare a
Partidul Democrat a depus, a incercat sa depuna, va incerca sa incerce si, in fine, va depune o motiune de cenzura impotriva guvernului. Desi se afla inca la guvernare prin cei circa 3.000 de pedisti din structurile administrative. Prima incercare a fost facuta la doar o zi de la declaratia din Parlament a lui Traian Basescu prin care presedintele le-a spus alesilor care crede el ca este solutia „onorabila“ pentru depasirea crizei politice: demiterea guvernului si... alegeri anticipate. Ne putem imagina cum Emil Boc, presedintele PD, a intrat imediat in priza. Ni-l inchipuim cum si-a suflecat de indata manecile si i-a turuit unei secretare cele 16 pagini ale motiunii. La randul lor, fanii din PD si PLD s-au pus pe adunat semnaturi. Pana seara, motiunea a fost gata. Gata sa darame guvernul - despre asta vorbim, nu despre schimbarea sefului de grupa de la gradinita - si sa declanseze alegerile anticipate, asa cum „trasase“ domnul Traian Basescu in discursul sau din Parlament. Analiza guvernarii, redactarea textului motiunii de cenzura si strange rea semnaturilor - treaba care dureaza de la o luna la doua saptamani - intr-o singura zi e o performanta de care putine partide, romanesti sau straine, sunt capabile.

Soarta Romaniei, inainte de toate
Ce sa te mai miri ca semnatura lui Gheorghe Flutur apare de doua ori la o asemenea graba fantastica. Dar Gheorghe Flutur nu este oricine. Este presedintele executiv al PLD. Apar niste intrebari: cine l-a trecut de doua ori pe lista, cine l-a semnat a doua oara, de ce seamana semnaturile atat de bine intre ele, de ce declara Flutur ca nu stie ce s-a intamplat pentru ca se afla la munte, a semnat el macar o data sau i s-a copiat semnatura de pe net? Mai sunt si alte semnaturi obtinute in acelasi mod? Dar sa nu fim carcotasi. Soarta Romaniei primeaza. O mica smecherie in interesul Romaniei ce mai conteaza?! Autorul motiunii ne asigura ca „Romania cu siguranta va ajunge la periferia Europei daca domnul Tariceanu ramane prim-ministru“. Romania e in criza, repeta Boc dupa presedintele Basescu.

Daca te uiti la economie, merge, Parlamentul e in functiune, nu a fost dizolvat si nici nu si-a dat demisia, greve nu sunt, cresterea economica este una dintre cele mai ridicate din lume conform ultimelor statistici. Atunci de ce e criza?

Vocea cetatenilor a fost auzita
Argumentele cuprinse in motiune sunt cele care ar trebui sa ne convinga ca „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece“. Unul dintre cele mai importante este acela ca „La referendumul din 19 mai, vocea cetatenilor a fost ferma si clara: guvernul condus de dl Calin Popescu-Tariceanu trebuie sa plece“. Te intrebi nedumerit unde o fi auzit domnul Boc vocea cetatenilor ferma si clara? In gradina, pe strada, in cabina de vot sau la sediul de campanie al lui Traian Basescu?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.