SUA "incearca sa amplaseze o mina sub usa" Rusiei, a declarat, ieri, ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, referitor la scutul american antiracheta, intr-un interviu acordat cotidianului Rossiskaia Gazeta. "In opinia lor, noi n-ar trebui sa r
SUA "incearca sa amplaseze o mina sub usa" Rusiei, a declarat, ieri, ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, referitor la scutul american antiracheta, intr-un interviu acordat cotidianului Rossiskaia Gazeta. "In opinia lor, noi n-ar trebui sa reactionam in nici un fel", a adaugat oficialul rus, reluand temerile moscovite referitoare la initiativa americana de instalare, in Europa, a unor componente ale sistemului de aparare destinat contracararii eventualelor amenintari balistice iraniene sau nord-coreene. Replica Washingtonului avea sa vina tot prin intermediul presei, presedintele american, George W. Bush, precizand, ieri, pentru La Stampa ca "SUA nu au nimic de ascuns, iar desfasurarea scutului este lucrul just ce trebuie facut". "Prietenul meu Putin vede in scut ceva care il ameninta dar, in realitate, scutul apara tarile europene de lansarea de rachete din tari ostile, nu de catre Rusia care este un prieten", a explicat Bush. "Cine crede ca Razboiul Rece continua se insala, suntem in secolul al XXI-lea si trebuie sa infruntam noile provocari: ideologia extremista si proliferarea armelor de distrugere. Sunt multe de facut impreuna cu Rusia, voi continua sa vorbesc despre acest lucru cu Putin", a completat Bush, potrivit Rompres. Comentariile liderului de la Washington intervin in contextul in care acesta se pregateste sa inceapa, saptamana viitoare, un turneu in Europa, fiind asteptat, luni, la Praga. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.