Cei mai titrati olimpici internationali, deci elevii care au avut doua sau mai multe participari la olimpiadele internationale, au fost premiati de ministrul Cristian Adomnitei.

Chiar de Ziua Internationala a Copilului, 16 elevi care au pa
Cei mai titrati olimpici internationali, deci elevii care au avut doua sau mai multe participari la olimpiadele internationale, au fost premiati de ministrul Cristian Adomnitei.

Chiar de Ziua Internationala a Copilului, 16 elevi care au participat de cel putin doua ori la olimpiadele internationale au avut sansa sa li se recunoasca eforturile si, pe langa felicitari, flori, strangeri de maini si cuvinte frumoase si elogioase, au primit si cate un premiu in bani mai consistent. Este vorba de 3500 RON, suma oferita de catre ministru fiecaruia dintre cei 16 olimpici.
Palmaresul celor 16 este extrem de stralucit, dintre acestia remarcandu-se, de exemplu, Adrian Ioan Zahariuc (Bacau) - medaliat cu aur in 2005 si 2006 la Olimpiada Internationala de Matematica, aceeasi medalie stralucitoare obtinand-o si la Balcaniada de Matematica din 2005 si 2006, Lucian Turlea (Bucuresti) - bronz la Balcaniada de Matematica din 2006 si 2007 si argint la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara. Ceilalti 14 olimpici la fel de titrati sunt Victor Padureanu (Dolj), Mariana Loredana Barbu (Calarasi), Ioana Christina (Bucuresti), Madalina Persu (Bucuresti), Livia Ilie (Bucuresti), Mihail Eugen Dumitrescu (Bucuresti), Ion Andrei Bara (Bucuresti), Vilmos Szilveszter Ioo (Alba), Nicu David serban (Vaslui), Vlad Dumitru Margarint (Vaslui), Sandra Iulia Ronai (Hunedoara), Daria Popescu (Cluj), Andra Ioana Mihu (Cluj), Bogdan Grigore (Suceava).
SFATURI
Constient ca fiecare olimpic international viseaza sa faca facultatea in strainatate, ministrul Educatiei i-a incurajat sa studieze in tara, fiecare putand ajunge sa-i ia chiar locul la sefia Ministerului Educatiei si Cercetarii si astfel sa faca ceva pentru Romania. Ceea ce nu le-a spus Adomnitei este ca pana acum nici un olimpic nu a prins un scaun de demnitar, pe la partide altele fiind jocurile, nicidecum performanta profesionala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.