La o luna de la cutremuratorul caz de la Centrul Neuropsihiatric din Brancovenesti, judetul Mures, unde o tanara a murit in conditii suspecte, a aparut un alt caz socant, petrecut intr-un astfel de centru, de aceasta data in judetul Bistrita-Nasaud.<
La o luna de la cutremuratorul caz de la Centrul Neuropsihiatric din Brancovenesti, judetul Mures, unde o tanara a murit in conditii suspecte, a aparut un alt caz socant, petrecut intr-un astfel de centru, de aceasta data in judetul Bistrita-Nasaud.
O tanara bolnava psihic in varsta de 33 de ani si internata la Complexul de Servicii Sociale Comunitare din Beclean a ajuns la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud dupa ce si-a introdus o piatra si un ac in vagin. Abia cand zona s-a infectat, supraveghetorii s-au alarmat si au trimis-o pe tanara la spital.
Femeia, originara din comuna bistriteana Budacu de Jos, se afla de mai bine de zece ani internata in Centru, fiind diagnosticata cu oligofrenie de gradul trei. Tanara a fost dusa la spital pe 30 mai, insa a refuzat consultul de specialitate. "I-am facut toate investigatiile, inclusiv ecografie si asa am depistat corpul strain. Am operat-o sub narcoza, impreuna cu un medic urolog, pentru ca exista suspiciunea de fistula vezico-vaginala", a declarat doctorul Horea Gherman, seful Sectiei de Obstetrica-Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean Bistrita. Corpul strain extras din organismul femeii era o piatra cu diametrul de 8 centimetri si latimea de 2, insa marea surpriza a venit atunci cand, medicii au scos un ac mare de cusut. Doctorii cred ca, disperata, femeia l-a folosit in incercarea de a-si scoate piatra.
Potrivit medicilor, starea de sanatate a femeii e buna in prezent si va fi externata sub recomandarea unei supravegheri stricte.
seful Directiei Generale pentru Protectia Copilului si Asistenta Sociala Bistrita-Nasaud, Marin Rus, in subordinea caruia functioneaza centrul din Beclean, s-a spalat pe maini de orice responsabilitate si spune ca "bolnavii psihici nu pot fi supravegheati non stop". "Cazurile de masturbare sunt frecvente. Noi ne-am autosesizat pentru ca s-a produs o infectie locala", a spus Rus. El sustine ca nu a primit pana acum nici o reclamatie privind nereguli la centrul din Beclean.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.