Presedintele PD, Emil Boc, precizeaza, intr-un comunicat remis sambata NewsIn, ca formatiunea pe care o conduce nu va negocia cu PSD sustinerea motiunii de cenzura la adresa Cabinetului Tariceanu II. "Partidul Democrat nu va purta niciun fel de nego
Presedintele PD, Emil Boc, precizeaza, intr-un comunicat remis sambata NewsIn, ca formatiunea pe care o conduce nu va negocia cu PSD sustinerea motiunii de cenzura la adresa Cabinetului Tariceanu II. "Partidul Democrat nu va purta niciun fel de negocieri cu Partidul Social Democrat pentru sustinerea motiunii de cenzura pe care o initiaza la adresa Guvernului", spune Boc. El subliniaza ca una dintre ratiunii motiunii initiate de PD este tocmai aceea ca transparentizarea relatiei dintre cele doua formatiuni trebuie sa se produca . Daca PSD si PNL initiaza negocieri pentru crearea unei majoritati parlamentare care sa asigure stabilitate Guvernului Tariceanu, este un act firesc si asteptat, conchide Boc. O intalnire in PSD si PNL nu a fost pana in acest moment confirmata de liberali, avand in vedere ca Mircea Geoana a anuntat ca PSD nu sustine motiunea.

PSD crede ca motiunea va tine Cabinetul Tariceanu la putere
Motiunea de cenzura a PD nu este utila pentru ca nu are cum sa treaca de Parlament, a declarat, vineri , presedintele PSD, Mircea Geoana, care a adaugat ca partidul sau nu vrea sa intre intr-o logica de declansare a alegerilor anticipate. “Este clar ca este o motiune inutila. Nu este utila deorece aceasta motiune, care se refera strict la referendumul de la 19 mai, nu are cum sa treaca de Parlament. O motiune de cenzura la adresa unui Guvern se refera la activitatea unui Guvern si la motivele pe care un grup de parlamentari le considera ca fiind necesare pentru caderea unui Guvern”, a explicat Geoana, care a adaugat ca, din acest punct de vedere, motiunea democratilor nu are decat un singur scop - “sa perpetueze prezenta Guvernului Tariceanul pana in sesiunea parlamentara urmatoare”. “De aceea cred ca aceste decizii cu privire la motiuni sau la alte masuri politice trebuie facute dupa ce se termina runda de consultari intre presedinte cu partidele parlamentare, intre primul-ministru si partidele parlamentare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.