Numarul copiilor agresati este cu 30% mai mic in scolile unde exista camere de supraveghere.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si cel al Internelor, Cristian David, au stabilit detaliile pentru combaterea violentei in sc
Numarul copiilor agresati este cu 30% mai mic in scolile unde exista camere de supraveghere.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, si cel al Internelor, Cristian David, au stabilit detaliile pentru combaterea violentei in scoli. "Am avut o intilnire de lucru cu chestorul principal Fatuloiu. Am stabilit ca luni sa aiba loc o intilnire finala intre expertii din Ministerul Internelor si Ministerul Educatiei, urmind ca marti sa se dea o ultima forma a programului privind prevenirea violentei in scoli, iar la sfirsitul saptaminii viitoare sa putem prezenta forma finala", a spus Adomnitei.

Programul vizeaza micsorarea la jumatate a numarului de copii aferent unui consilier. "Acum sint 800 de copii la un consilier. Vom ajunge sa avem un consilier la 400 de copii. Am gasit deja resurse bugetare pentru a putea face acest lucru", a continuat Adomnitei. Ministerul Internelor va face si un raport al "istoriei" violentelor pentru a putea vedea si ce masuri se impun. "Nu vom lua aceleasi masuri pentru toate scolile. Sint licee care au deja camere de supraveghere si altele in care vom introduce camere. Si s-a demonstrat statistic ca in scolile in care s-au introdus camere a scazut cu 30% numarul de copii agresati si cu 23% numarul faptelor de violenta. O alta masura este imprejmuirea cu garduri a fiecarei scoli", a mai spus ministrul Educatiei.

O alta masura pentru prevenirea violentei in scoli vizeaza organizarea unor posturi de paza fixe in care sa existe politisti comunitari platiti de la bugetul local. Aceasta masura va fi luata pentru zonele unde nu exista politie comunitara. "Vom cauta solutiile pentru a suporta financiar aceste masuri. Vom ajunge cu aceste costuri la vreo zeci de milioane de euro pe an", a mai adaugat Adomnitei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.