Motiunea PD-PLD risca sa ramåna fara sustinatori. Liberalul Mihai Lupoi si  fostul pesedist Neculai Apostol si-au anuntat retragerea de pe lista semnatarilor

Democratii s-au trezit din nou blocati, din lipsa de sustinatori, si
Motiunea PD-PLD risca sa ramåna fara sustinatori. Liberalul Mihai Lupoi si fostul pesedist Neculai Apostol si-au anuntat retragerea de pe lista semnatarilor

Democratii s-au trezit din nou blocati, din lipsa de sustinatori, si nu au mai putut depune, nici a doua oara, motiunea la Parlament

Conservatorul Petru Calian astepta ordin de la Voiculescu, ca sa se dezica si el de actiunea PD

Retragerile ar putea continua, iar motiunea are sanse sa fie anulata inclusiv la discutiile in plen

Mircea Geoana, presedintele social-democratilor, a anuntat ca PSD nu va vota motiunea de cenzura, apropiindu-l, astfel, mai mult de barca guvernamentala

Deputatul PSD Adrian Severin a cerut sustinerea in Parlament a actualului Executiv

In acest context, senatorul UDMR Verestoy Attila a sustinut ca PSD este un partid care face parte dintr-o familie politica onorabila.

Ghinion pentru a doua zi consecutiv. PD si PLD nu au reusit nici ieri sa depuna motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, pentru ca de pe lista le fug sustinatorii. Liberalul Mihai Lupoi si fo stul pesedist Niculai Apostol i-au lasat pe democrati fara numarul necesar de semnaturi. De pe lista se pregateste sa se retraga si conservatorul Petru Calian, care asteapta doar ordinul de la partid pentru a se dezice de actiunea PD. Mai mult, senatorul PRM Gheorghe Funar cere verificarea tuturor semnaturilor si declansarea urmaririi penale pentru cei vinovati de fals in declaratii.

Democratii au mai trecut o data pe la biroului presedintelui Camerei, Bogdan Olteanu (PNL), ca sa-si depuna motiunea de cenzura prin care cer demiterea Guvernului Tariceanu. Liberalul a refuzat din nou sa le primeasca documentul, invocand acelasi pretext ca si in urma cu o seara - lipsa semnaturilor necesare. Daca pentru a doua semnatura a lui Flutur s-a gasit imediat un inlocuitor in persoana deputatului independent Nati Meir, ieri lista celor 116 a fost afectata prin anuntata retragere a doi senatori.

Retragere, la cerere
Liberalul Mihai Lupoi, fost PRM, s-a conformat imediat cererii venite pe linie de partid si a trimis la Biroul Permanent al Senatului o adresa prin care informeaza ca nu mai sustine demersul PD-PLD. Senatorul Lupoi s-a retras in urma unor discutii cu liderul grupului PNL din Senat Puiu Hasotti si cu secretarul general al partidului Dan Motreanu, carora le-a explicat ca prezenta sa pe lista sustinatorilor PD era justificata de o mai veche nemultumire personala la adresa lui Nicolaescu, de la Sanatate.
Si senatorul independent Neculai Apostol isi retrage semnatura.
Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat, dupa sedinta conducerii partidului, ca Apostol nu mai e printre semnatarii pe care se pot baza democratii. Anuntul liderului PSD este cel putin ciudat, avand in vedere ca Apostol nu mai este inrolat in acest partid pe care l-a parasit tocmai din cauza lui Geoana, dupa Congresul din 2005, cand acesta l-a inaturat pe Iliescu.

Se pregateste a treia retragere
Deputatul PC Petru Calian asteapta decizia conducerii partidului pentru a se retrage si el de pe lista PD. El sustine ca a semnat motiunea pentru ca la nivelul PC nu se decisese nimic legat de acest demers, dar ca e dispus sa se retraga imediat ce partidul ii va cere acest lucru. Chiar daca a semnat, Calian spune ca nu voteaza impotriva Guvernului. Retragerile ar putea continua chiar si dupa ce PD reuseste sa-si inregistreze motiunea. Potrivit procedurilor, demersul PD risca sa se anuleze si daca in plenul Parlamentului se mai gaseste un semnatar dispus sa se retraga de pe lista.

Deputatul Daniel Ionescu nu se retrage
Fostul deputat PRM, actual PSD, Daniel Ionescu, si el aflat pe lista de sustinatori ai motiunii, ramane consecvent deciziei initiale si nu-si retrage semnatura. „Eu nu ma numar printre cei care se razgandesc“, a explicat deputatul.

Se lasa cu denunturi penale
Chestorul Senatului, Gheorghe Funar (PRM), a trimis deja procurorului general, Codruta Kovesi, o sesizare in care reclama ca s-ar fi falsificat mai multe semnaturi de pe lista de sustinere a motiunii. Funar acuza de fals si uz de fals mai multi parlamentari care au semnat in tabelul respectiv, printre care senatorul Ioan Talpes care ar fi plecat de mai multe zile in strainatate si deci nu ar fi avut cum sa semneze motiunea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.