Dublul campion mondial isi cearta conationalul pentru ca a tradat McLaren pentru Ferrari.



Fostul dublu campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen, a declarat, cotidianului finlandez Iltalehti, ca pilotul Kimi Raikkonen a
Dublul campion mondial isi cearta conationalul pentru ca a tradat McLaren pentru Ferrari.



Fostul dublu campion mondial de Formula 1, Mika Hakkinen, a declarat, cotidianului finlandez Iltalehti, ca pilotul Kimi Raikkonen a gresit cind a plecat de la echipa McLaren Mercedes la Ferrari. "Raikkonen a comis o eroare cind a plecat la Ferrari. Eu l-as fi sfatuit sa ramina la McLaren, deoarece stiam ca va avea probleme la Ferrari. Lupta pentru titlul mondial este echilibrata, iar Kimi are prea mult de recuperat in conditiile in care monoposturile sint apropiate ca valoare. Ii urez mult succes si sper ca situatia sa se schimbe in favoarea lui", a spus Hakkinen.

Dupa cinci etape disputate in acest sezon, Kimi Raikkonen ocupa locul patru, cu 23 de puncte, fiind devansat de pilotii formatiei McLaren Mercedes, Fernando Alonso si Lewis Hamilton, ambii cu cite 38 de puncte, si de coechipierul sau, Felipe Massa, cu 33 de puncte.

"La Monte Carlo, totul s-a jucat in calificari. Cind pleci al 16-lea de pe grila, nu prea mai sint multe lucruri de facut. Am avansat pina m-am blocat in trafic", s-a aparat Kimi Raikkonen. "Am intrat intr-o zona de risc. La urmatoarea greseala voi definitiva contactul cu campionatul. Ecartul fata de prima parte a clasamentului imi face viata deosebit de grea, dar sezonul este abia la inceput", sustine finlandezul. Raikkonen a completat ca uriasa concurenta de la virf, unde cel putin patru piloti pot oricind sa cistige un Grand Prix, constituie un avantaj pentru el. Urmatoarea cursa de Formula 1 va avea loc, pe 10 iunie, la Montreal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.