Criza locurilor din gradinite se acutizeaza de la un an la altul. Pusi in fata unei situatii fara iesire, reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii incearca sa calmeze parintii prin promisiuni, insa acestea nu pot schimba real

Criza locurilor din gradinite se acutizeaza de la un an la altul. Pusi in fata unei situatii fara iesire, reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii incearca sa calmeze parintii prin promisiuni, insa acestea nu pot schimba realitatea. Din datele Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, peste 10.000 de copii nu vor putea merge nici in aceasta toamna la gradinita. Sectoarele 3 si 6 conduc detasat in topul unitatilor unde se inregistreaza cele mai mari probleme.
In prima zi de inscrieri, mii de parinti din Capitala au stat, ieri, la coada pentru a le oferi copiilor o educatie specializata. Disperati, oamenii s-au asezat la rand inca de la primele ore ale diminetii, insa au plecat asa cum au venit. "Sunt slabe sanse sa mai prind un loc. Am incercat la cinci gradinite din sectorul 6, insa peste tot este la fel. O sa stau eu cu fetita acasa, pentru ca de bona sau de o gradinita particulara nici nu poate fi vorba deoarece nu ne permitem", ne-a spus ingrijorata Cristiana Matei, care a incercat sa-si inscrie copilul la Gradinita 274, considerata cea mai mare unitate de invatamant din Romania. Desi are o capacitate de 320 de locuri, dupa reinscrieri, au mai ramas libere doar 10 locuri care trebuie sa acopere aproape 100 de cereri, depuse ieri. "Situatia este de-a dreptul dramatica. Noi avem 260 de locuri, pe care s-au reinscris 312 copii. Va imaginati ca cele peste 70 de cereri care au fost depuse vor fi sortite esecului", ne-a declarat Aura Nazdravan, directoarea Gradinitei 250. In aceste conditii, foarte multi parinti nu au avut ca alternativa decat una din cele 61 de gradinite particulare din Bucuresti. "Am platit 7.000 lei, pentru ca micuta va sta pana seara cu educatoarea. Anul trecut am incercat sa o inscriu la stat, dar nu am reusit", ne-a spus Cornelia Leontescu, bunica unei fetite de patru ani.
Plin. Potrivit directoarei Aura Nazdravan, la Gradinita nr. 250 sunt 70 de cereri peste limita


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.