Nuclearelectrica se uita in afara granitelor pentru a gasi un furnizor de uraniu care sa asigure necesarul pentru reactoarele 3 si 4. Masura vine ca urmare a faptului ca rezervele interne de combustibil nuclear s-ar putea epuiza pina in anul 2017, an
Nuclearelectrica se uita in afara granitelor pentru a gasi un furnizor de uraniu care sa asigure necesarul pentru reactoarele 3 si 4. Masura vine ca urmare a faptului ca rezervele interne de combustibil nuclear s-ar putea epuiza pina in anul 2017, anunta MEDIAFAX. Uniunea Europeana prevede ca alimentarea cu uraniu a centralelor nucleare sa se faca obligatoriu de la mai multi furnizori, nu doar de la unul singur. Studiul de fezabilitate pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Centrala Cernavoda, elaborat de Nuclearelectrica si Deloitte, propune ca firma care se va califica pentru constructia unitatilor nucleare sa aduca uraniu din strainatate, iar combustibilul nuclear sa fie tratat in Romania. Lucrarile de constructie a reactoarelor 3 si 4 ar putea incepe in prima parte a anului 2008, iar costurile sint estimate la 2,2 miliarde de euro. (S.B)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.