Festivalul International de Film Transilvania incepe in forta: record de bilete vindute in avans si o premiera de zile mari: "4 luni, 3 saptamini si 2 zile".

"Buna ziua, mai aveti bilete pentru diseara?". "Ne pare rau,


Festivalul International de Film Transilvania incepe in forta: record de bilete vindute in avans si o premiera de zile mari: "4 luni, 3 saptamini si 2 zile".

"Buna ziua, mai aveti bilete pentru diseara?". "Ne pare rau, nu mai avem nimic". Dialogul acesta s-a purtat toata ziua de vineri la casa de bilete a Festivalului International de Film Transilvania de la Cluj. Biletele pentru premiera din seara de deschidere, la filmul lui Mungiu, "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", s-au vindut de mult. Sala cinematografului Republica (1.000 de locuri) va fi arhiplina, vinzindu-se bilete si in picioare. Pentru prima oara in acest an, la TIFF s-au vindut peste 2.000 de bilete inainte de inceperea festivalului.

Inghesuiala mare a fost si la ghiseul de informatii si acreditari, unde voluntarii au avut de lucru in continuu de ieri. "Am ajuns acasa azi-dimineata doua ore, atit", spune una dintre coordonatoare. Nimeni nu se plinge insa. Presedintele onorific al festivalului si initiatorul sau, Tudor Giurgiu, este peste tot prin sala cinematografului Republica si pe holuri, cu ultime indicatii si sfaturi. Il mai ia deoparte cite o televiziune, pentru un scurt interviu. In sala se fac ultimele probe de sunet si lumini, iar in hol se imbraca stilpii in rosu - culoarea festivalului.

Invitatii TIFF si publicul incep sa soseasca vineri, de la ora 18.00, la ora 19.00 fiind programata gala de deschidere a festivalului. La proiectia filmului "4 luni, 3 saptamini si 2 zile", in sala se vor afla si regizorul, citiva dintre actorii filmului (Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov), precum si producatorul asociat, Dan Burlacu, si directorul de imagine, Oleg Mutu, alaturi de echipa Casei de Productie Mobra Film. Gala de deschidere a TIFF va fi transmisa in direct, anul acesta, de Realitatea TV, in prezenta presedintelui Tudor Giurgiu, a directorului festivalului, Mihai Chirilov, si a primarului Emil Boc.

Pe linga site-ul festivalului, www.tiff.ro si revista AperiTiff, anul acesta exista si blogurile TIFF, care pot fi gasite la adresa www.actiff.net.tf. O echipa de studenti si jurnalisti va tine, pe blog, pulsul festivalului, cu impresii, imagini, lista evenimentelor si ultimele stiri. Pentru ziua de simbata, TIFF aduce impatimitilor de film o premiera europeana: filmul "I Really Hate My Job", al regizorului britanic Oliver Parker, in care joaca Oana Pellea si Alexandra Maria Lara. Actritele vor fi prezente la proiectie si la intilnirea cu presa si publicul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.