Democratii au ratat startul la motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece". Aceasta pentru ca liderul PLD, senatorul Gheorghe Flutur, se regaseste pe lista de semnaturi de doua ori. In aceste conditii, presedintele Camerei Deputatilor
Democratii au ratat startul la motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece". Aceasta pentru ca liderul PLD, senatorul Gheorghe Flutur, se regaseste pe lista de semnaturi de doua ori. In aceste conditii, presedintele Camerei Deputatilor a anuntat ca retrimite grupurilor PD din Camera si Senat motiunea de cenzura, aratand ca nu este intrunit numarul legal de semnaturi. Motiunea avea cele 116 semnaturi necesare, dar numai 115 nume, al lui Flutur fiind trecut de doua ori. Seria balbelor a continuat ieri si la Cotroceni. Administratia Prezidentiala a anuntat ca in programul de astazi al presedintelui figureaza o intalnire care a avut loc ieri. Ulterior s-a venit cu o rectificare. In ceea ce priveste motiunea, aceasta a fost salvata de deputatul Nati Meir. PD a mentionat ca, dintr-o eroare de secretariat, numele lui Meir a fost omis, iar al lui Flutur a fost trecut de doua ori. Democratii spera sa depuna documentul corectat astazi.
"In urma cu cateva minute am primit din partea grupurilor parlamentare ale PD o motiune de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu. In urma verificarii conditiilor de valabilitate ale acestei motiuni, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor si a Regulamentului reunit, am decis -si in urma consultarii cu presedintele Nicolae Vacaroiu - sa restitui acest text grupurilor parlamentare ale PD, intrucat nu se intruneste numarul necesar de semnaturi. Potrivit Regulamentului, numarul necesar de semnaturi este 116. S-au depus 115 semnaturi valabile. Urmeaza ca colegii de la PD sa decida daca vor completa numarul de semnaturi sau doresc sa revina asupra deciziei", a declarat Bogdan Olteanu, ieri dupa-amiaza. El a precizat ca sunt 116 semnaturi si 115 nume. "E vorba de numele unui senator care apare de doua ori", a spus presedintele Camerei Deputatilor, precizand ca va lasa Senatul sa judece ce trebuie facut. In lista cu semnatarii motiunii de cenzura, la pozitia 26 figureaza "Gheorghe Flutur", iar la pozitia 34 "Flutur Gheorghe". Alaturi de PD si PLD au mai semnat motiunea parlamentari din grupul minoritatilor, independenti, dar si un reprezentant al PC - Petru Calian si liberalul Mihail Lupoi. De altfel, conferinta de presa a liderilor PD, Emil Boc si Adriean Videanu, de ieri dupa-amiaza, in care urma sa fie prezentata motiunea a fost anulata pentru "remedierea situatiei" create.
Conform articolului 113 din Constitutie, motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea motiunii de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.
Salvatorul Meir
Intr-o interventie la Realitatea TV, Flutur a pretins ca a semnat o singura data, iar aparitia numelui sau de doua ori pe aceeasi lista reprezinta "o greseala pe care si-o asuma secretariatul PD". Intrebat cum explica dubla semnatura de pe document, Flutur a repetat explicatia cu eroarea "de secretariat". Seara, Boc si Videanu au sustinut, intr-o "scurta declaratie de presa", ca "in urma unei erori de procedura" semnatura lui Flutur a aparut de doua ori.
Liderii PD au precizat ca documentul avea numarul necesar de semnaturi, intrucat "a fost omisa din varianta initiala" semnatura deputatului Nati Meir. Boc a adaugat ca, in aceste conditii, documentul va fi depus la Parlament in cursul zilei de astazi. (A.H./O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.