Premierul Tariceanu a declarat ieri, in replica la discursul presedintelui Basescu, ca nu exista nici o ratiune pentru a isi inainta demisia din functie si a sustinut ca alegerile anticipate ar bloca absorbtia fondurilor europene.
"Rezultatele
Premierul Tariceanu a declarat ieri, in replica la discursul presedintelui Basescu, ca nu exista nici o ratiune pentru a isi inainta demisia din functie si a sustinut ca alegerile anticipate ar bloca absorbtia fondurilor europene.
"Rezultatele obtinute de doi ani de Romania, fie reusita aderarii la UE, fie rezultatele economice care plaseaza tara in randul celor mai performante state, sunt suportul cel mai bun ca sa fac eforturi in continuare si sa incerc sa indeplinesc tot ceea ce ne-am propus prin programul de guvernare. Romania trebuie sa inteleaga ca este un moment al efortului national si in acest sens Guvernul va cauta sa dea intreg suportul ca romanii sa aiba maine o viata mai buna", a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Intrebat de presa care este motivul pentru care alegerile anticipate ar bloca absorbtia fondurilor europene, premierul a aratat ca este necesar ca toata administratia "sa stea cu burta pe treaba" si nu sa viseze ori sa se ingrijoreze de cine, cand si cum va veni la putere. El a insistat ca este nevoie ca energiile sa fie unite pentru un proiect constructiv, nu dezbinate. Tariceanu a facut referire, in acest context, si la actiunile unor oameni politici, pe care nu i-a nominalizat, care impiedica institutiile statului sa isi desfasoare activitatea conform graficului. "Nu ne putem permite nici o intarziere, trebuie actionat cat mai repede. Orice blocaj la nivelul institutiilor statului determinat de dorinta unor oameni politici de a-si impune propria agenda, inclusiv organizarea de alegeri anticipate, se va reflecta asupra noastra, a tuturor. Castigul politic de moment al unor oameni politici este un pret mult prea mare pe care il vor plati toti romanii", a explicat premierul Calin Popescu Tariceanu. Totodata, el a confirmat ca se va intalni cu presedintele PSD Mircea Geoana, precizand ca data acestei intrevederi nu a fost inca stabilita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.