Vicecampioana mondiala en-titre, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va intra de duminica in emotiile barajului de calificare la turneul final mondial din Franta, urmand sa joace, de la ora 16.30, la Uddevalla, impotriva Suediei. Considerat
Vicecampioana mondiala en-titre, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va intra de duminica in emotiile barajului de calificare la turneul final mondial din Franta, urmand sa joace, de la ora 16.30, la Uddevalla, impotriva Suediei. Considerata ca favorita la calificare, atat prin prisma palmaresului, cat si prin prisma valorilor individuale, Romania va pleca in aceasta dupa-amiaza spre Suedia cu gandul la victorie. Totusi, antrenorul Gheorghe Tadici incearca sa ramana cu picioarele pe pamant, amintindu-si cu regret de esecul de anul trecut din fata Serbiei&Muntenegru, cand tricolorele au ratat "vizele" pentru Euro 2006. "Suedezele nu sunt victime sigure. Am meciurile lor din Austria (n.n. - 34-24 si 30-24) si din Muntenegru (n.n. - 27-28 si 22-26), le-am analizat si le-am tratat serios. Sunt Stan Patitul de anul trecut dupa meciurile de baraj cu Serbia-Muntenegru. Acum datele sunt cu totul altele, sunt avertizate si in acest moment ne intereseaza jucatorul care se numeste echipa", a punctat Tadici, adaugand ca accidentarea centrului Roxana Gatzel i-a dat batai de cap. Dupa ultimele antrenamente efectuate in Sala Sporturilor "Traia" din Rm. Valcea, antrenorii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi au decis lotul de 16 jucatoare pentru meciul cu Suedia, printre acestea numarandu-se portarii Luminita Dinu Hutupan si Talida Tolnai, dar si vedetele de prim rang, Aurelia Bradeanu, Ionela Galca, Steluta Luca, Valentina Elisei-Ardean, Simona Gogarla, Adina Meirosu, Valeria Bese, Narcisa Lecuseanu si Carmen Amariei-Lungu, ultima revenind la nationala dupa o absenta de doi ani. "In acest prim meci cu Suedia, imi doresc un rezultat care sa ne duca la Mondiale. Vrem o victorie, n-am putea gandi altfel. Atu-ul suedezelor este mentalitatea nordica. Joaca de la inceput pana la sfarsit la nivelul lor fara fluctuatii si au o mentalitate de luptatoare", a mai atentionat Tadici. (Tiberiu RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.