Un seif aflat intr-o banca din Zurich a fost deschis la cererea parchetului din Munchen, in urma unei anchete ce a vizat moartea lui Bruno Lohse, un critic de arta german aflat, cu mai bine de jumatate de veac in urma, in solda reichsmarschalului Her
Un seif aflat intr-o banca din Zurich a fost deschis la cererea parchetului din Munchen, in urma unei anchete ce a vizat moartea lui Bruno Lohse, un critic de arta german aflat, cu mai bine de jumatate de veac in urma, in solda reichsmarschalului Hermann Goering. Surpriza sau nu, seiful odata deschis a scos la iveala 14 panze semnate de Albrecht Durer, Monet, Renoir, Alfred Sisley si Oskar Kokoschka, tablouri pentru care colectionarii ar oferi, fara sa stea prea mult pe ganduri, zeci de milioane de euro.  Potrivit publicatiei a€žSuddeutsche Zeitung", citata de AFP, o ancheta similara a fost deschisa si in Liechtenstein, unde Bruno Lohse a creat o fundatie pentru a-si proteja averea personala. Lohse (decedat la Munchen in luna martie a acestui an) a lucrat, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, pentru un birou insarcinat cu a€žachizitionarea" operelor de arta ce apartineau evreilor. Cele 14 opere, semnate de mari maestri ai picturii occidentale, erau destinate a€žcolectiei" particulare a lui Goering si au fost confiscate de nazisti in Franta ocupata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.