Strada Ciresoaia din cartierul Damaroaia Sector 1 a fost blocata ieri, timp de cateva ore, intrucat o famile de rromi a montat aici un cort cu scaune si mese.
In mijlocul strazii urma sa se desfasoare un botez. Sesizate de soferi si de cetateni
Strada Ciresoaia din cartierul Damaroaia Sector 1 a fost blocata ieri, timp de cateva ore, intrucat o famile de rromi a montat aici un cort cu scaune si mese.
In mijlocul strazii urma sa se desfasoare un botez. Sesizate de soferi si de cetatenii din zona, mai multe echipaje ale Politiei Comunitare Sector 1 s-au deplasat la fata locului pentru a-i convinge pe petrecareti sa renunte la blocarea traficului rutier. Pana la scandal nu a fost decat un pas. Rromii au incepu sa urle si sa ii ameninte pe politisti. Mai mult, acestia sustineau ca se afla in legalitate, iar actiunea administratiei locale, care solicita inlaturarea cortului, este un abuz. Ei au fluturat pe sub nasul autoritatilor un aviz emis de primarie. In baza acestui aviz emis ilegal familia de rromi sustinea ca are dreptul sa blocheze strada Ciresoaia, pe mijlocul careia a montat un cort cu scaune si mese pentru organizarea botezului unuia dintre copii. S-a dovedit insa ca respectivul act ilegal, era semnat de catre un oarecare functionar al Administratiei Domenilui Public Sector 1. Care isi depasise atributiile de serviciu. Pe acest motiv functionarul a si fost concediat. Dupa discutii indelungate, presarate cu injuraturi si amenintari, "ca la usa cortului" constructia provizorie care bloca traficul pe strada Ciresoaia pe o distanta de mai bine de 100 de metri a fost ridicata. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca functionarul care a emis o astfel de autorizatie a fost concediat. Pe aceasta tema a fost demarata si o ancheta interna. Mai mult, edilul spune ca in cazul in care se va dovedi ca este vorba despre un caz de coruptie va fi depusa si o plangere penala pe numele functionarului public. Primarul a adaugat ca institutia pe care o conduce nu tolereaza nici o ocupare abuziva a unei strazi. El si-a cerut scuze locatarilor si conducatorilor auto pentru inconvenientul creat. (M.I.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.