George Michael a sarbatorit la Bucuresti 25 de ani de cariera, printr-un show excelent. Pacat ca n-a avut atitia invitati citi ar fi meritat!

Sa fi fost vreo 25.000 romanii care au scos bani din buzunar sa-l vada live pe marele artist britanic, intr-unul dintre cele mai spectaculoase show-uri la nivel mondial. Asta in conditiile in care pretul biletului de la Bucuresti a fost semnificativ mai mic decit cel practicat in tarile occidentale. Spectacolul a fost un dezastru pentru speculantii care, la intrarile in Stadionul "Lia Manoliu", se chinuiau sa vinda biletele la jumatate de pret.

Pina ca starul sa salute Bucurestiul, pe scena au urcat Loredana si Simplu, adica artistul din "deschiderea" vedetei britanice si "deschiderea deschiderii". Baietii lui C.R.B.L. au cintat pe ploaie, intr-un colt al scenei, in fata citorva pilcuri de spectatori zgribuliti. Putin mai tirziu, in acelasi loc, s-au inghesuit instrumentistii si dansatorii avind-o in frunte pe Loredana. "Diva pop" autohtona a aflat cu putin timp inainte ca, pentru a se desfasura, are alocata doar o mica parte din scena de 50 de metri latime, 25 de metri inaltime - cam cit un bloc de opt etaje - si tot pe-atitia adincime. Din cauza asta, la finalul recitalului, privind spre coltul animat cu artisti autohtoni, aveai impresia ca vezi interiorul unui autobuz 368, la orele de virf. Lori a interpretat o parte dintre cele mai cunoscute hituri ale sale, prelucrari dupa cunoscute cintece populare si lautaresti si a facut un duet inedit Loredana versus Loredana, la piesa "Copiii sirenelor". In rastimp, spectatorii incepeau sa se adune, pentru ca ploaia se potolise. Si chiar se formasera cozi la bere si la WC-urile ecologice. Incercarea jandarmilor de a opri vinzarea de bere s-a soldat cu esec. Comerciantii n-au vrut sa-si stringa catrafusele, iar bautorii de la coada au inceput sa vocifereze.

Cu cinci minute inainte de ora 21.00, George Michael, intr-un costum negru, a aparut pe scena in acordurile cintecului "Flawless (Go To The City)". "Are you ready to dance, are you ready to sing?", a intrebat cintaretul. A salutat Bucurestiul si a multumit publicului pentru cei 25 de ani de cariera pe care ii sarbatoreste prin turneul ''25 Live Stadium Tour''. Artistul s-a plimbat, in timp ce-si interpreta hiturile, pe scena circulara extinsa pe teren, in interiorul publicului, la o distanta de 30 de metri de scena principala. Instrumentistii si cei din backing vocals erau pozitionati la etajele din interiorul scenei. Pe mai multe ecrane se proiectau imagini live din concert. Dar si secvente din videoclipuri sau, in cazul uneia dintre piese, saruturi si imbratisari intre doi gay.

Dupa o ora, starul a facut o pauza de 20 de minute, cronometrata pe ecranul principal. Inainte de a intra in culise, vedeta britanica a interpretat piesa cu conotatii politice "Shoot the Dog", la finele careia, pe scena, s-au umflat doua baloane gigantice, unul reprezentindu-l pe George W. Bush, iar celalalt, un ciine care ii face acestuia sex oral.

Partea a doua a show-ului, in care artistul a aparut imbracat in blugi si camasa, a fost mai antrenanta, iar publicul mult mai activ si mai receptiv, cintind la unison cu starul "Faith" ori "Outside". George Michael a dedicat o piesa fostului iubit, David, care a murit de SIDA, si cintecul "Amazing" lui Kenny, barbatul pe care il iubeste in prezent.

De doua ori s-a intors la bis, o data cu piesa "Careless Whisper" si a doua oara cu "Freedom", pe care le-a cintat impreuna cu publicul. "You’ve been amazing!" le-a strigat fanilor, multumind inc-o data publicului pentru sustinerea pe care i-a aratat-o de-a lungul carierei. Citiva gay din jur isi manifestau la rindu-le incintarea pentru look-ul si prestatia starului.

Zece minute mai tirziu, George Michael, insotit de instrumentisti si de citiva membri ai staffului personal, paraseau pe jos arena "Lia Manoliu", in aplauzele spectatorilor care nu apucasera sa coboare scarile stadionului. A fost dorinta lui sa faca pe jos citeva zeci de metri ca sa salute publicul.

Starul britanic a fost condus direct la aeroport de unde a parasit Romania la bordul avionului personal, in directia Praga. Sederea sa aici a fost de doar citeva ore. In jurul orei 16.00, a aterizat pe pamint romanesc. In drum spre stadion, a facut o escala scurta la hotelul Hilton. La ora 19.00 era deja pe "Lia Manoliu", unde, pina la urcarea pe scena, a stat doar in compania staffului personal.

George Michael a venit la Bucuresti din Bulgaria si a plecat in Cehia, pentru cel de-al optulea concert din turneul ''25 Live Stadium Tour'', primul dupa 15 de ani de pauza, care promoveaza albumul ''Twenty Five''. CD-ul s-a instalat direct pe locul intii in topul vinzarilor muzicale din Marea Britanie. "Twenty Five'' face referire la cariera de 25 de ani a cintaretului si cuprinde cele mai mari hituri ale sale.

Click aici pentru galeria foto George Michael

Click aici pentru galeria foto Loredana Groza