Romgaz Medias va aloca aproape jumatate din profitul net, de 463,7 milioane de lei, consemnat anul trecut, pentru distribuirea de dividende actionarilor, Ministerul Economiei si Comertului (MEF) si Fondul Proprietatea, o suma similara fiind distribui
Romgaz Medias va aloca aproape jumatate din profitul net, de 463,7 milioane de lei, consemnat anul trecut, pentru distribuirea de dividende actionarilor, Ministerul Economiei si Comertului (MEF) si Fondul Proprietatea, o suma similara fiind distribuita pentru fondul de rezerva al firmei. Producatorul de gaze va oferi suma de 234,4 milioane de lei catre MEF si Fondul Proprietatea, care detin 85%, respectiv 15% din capitalul social al firmei. Ministerul va primi 199,19 milioane de lei, iar Fondul Proprietatea 35,15 milioane de lei. Pentru fondul de dezvoltare, firma va distribui suma de 229,38 milioane lei, totodata, Romgaz va repartiza catre salariati 4,95 milioane lei. Firma din Medias a afisat in trimestrul intai al acestui an venituri totale de 962,97 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de perioada similara a anului trecut, si o scadere usoara a profitului brut, la 209,5 milioane de lei (61,95 milioane de euro) de la 212,1 milioane de lei. Afacerile companiei s-au majorat usor de la 873,2 milioane de lei la 882,86 milioane de lei. Romgaz mizeaza in acest an pe o productie de sase miliarde metri cubi de gaze, fata de 6,18 miliarde metri cubi anul trecut. Reprezentantii firmei au estimat, la sfarsitul lunii martie, pentru anul in curs, o cifra de afaceri estimata de 4,3 miliarde lei, in crestere cu 43%, si un profit brut in crestere cu 29%, la 775,3 milioane lei, informeaza Mediafax. Potrivit datelor preliminare, Romgaz s-a plasat anul trecut la o cifra de afaceri de 3,05 miliarde de lei si un profit brut de peste 600 de milioane de lei. Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine si cele mai importante depozite de gaze. Firma extrage anual peste sase miliarde metri cubi de gaze naturale, celalalt mare producator fiind Petrom. Principalii clienti ai firmei sunt consumatorii industriali - 38,8%, alaturi de distribuitori, furnizori si transportatori - 61,2%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.