Tine prima pagina a tabloidelor si infierbinta stirile PRO TV sau pe ale Antenei 1 de o saptamina. Au izbucnit mai multe discutii in acelasi timp. Pe de o parte, a fost discutata moralitatea relatiei profesor-elev, o situatie evident problematica, dar care ar trebui dezbatuta cu mare atentie: nu putem urla fundamentalist impotriva relatiei cu liceeni cu virste intre 15 si 18 ani, cind astfel de cazuri sint destul de numeroase si cind tratam ipocrit in general relatiile maturilor cu minori. De cealalta parte, avem de-a face cu o moarte suspecta, care nu mai are prea multa legatura cu moralitatea relatiei profesor-elev. Simplul fapt ca cele doua planuri se amesteca o transforma pe profesoara intr-o victima a presei - in urma cu citeva zile, in fata scolii unde preda, se strinsesera oameni gata s-o linseze. Va recomand filmul „Jurnalul unui scandal" care trateaza o situatie asemanatoare, minus sinuciderea…

Subiectul a adus audienta OTV-ului, mai ales. Diaconescu si ai lui au despicat firul in patru, au adunat probe, au exploatat la maximum orice pista, au facut jurnalism adevarat in felul lor primitiv. Adica fara grija pentru circumstantele atenuante ale suspectilor, cu atacuri feroce ale ziaristilor impotriva celor care li se pareau lor in neregula. Acest soi de jurnalism agresiv tabloidal i-a transformat in calvar viata profesoarei - vecinii ei stau toti cu ochii pe geam si relateaza non-stop la OTV ce se intimpla. De-a dreptul lamentabil este faptul ca Antena 1 si PRO TV, televiziuni mari, cu stiri extrem de urmarite, n-au facut altceva decit sa paraziteze OTV-ul, au avut prea putine contributii proprii la lamurirea sau macar la tratarea „civilizata" a unui subiect atit de delicat. Realitatea TV a ales sa nu se apropie prea mult de subiect si rau a facut.

Nu are rost sa ne ingrijoram ipocrit de explozia „tabloidului". Dar ar trebui sa ne ingrijoram cind un subiect precum acesta este confiscat total de OTV. Mie asta nu-mi spune decit un singur lucru - ca jurnalistii din televiziunile mari incep sa-si piarda gustul pentru analiza si relatarea faptelor dure din cotidianul imediat. Iar daca subiectul cade doar pe miinile OTV-ului, avem toate sansele sa ajungem la tratarea fanatica, ba chiar salbatica a realitatilor si a oamenilor de linga noi.