Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, au fost deferiti justitiei de catre procurorii anticoruptie pentru dare de mita, respectiv sust
Fostul premier al Romaniei, Adrian Nastase, si fostul sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, au fost deferiti justitiei de catre procurorii anticoruptie pentru dare de mita, respectiv sustragere, luare de mita si divulgare de informatii. Dosarul va fi judecat la instanta suprema.
Potrivit DNA, in cursul lunii noiembrie 2000, folosindu-se de calitatea de membru al Plenului ONPCSB, Melinescu l-a contactat, "cu sprijinul denuntatorului si al invinuitului Priboi Ristea", pe Nastase, pentru a-l informa ca are in lucru un dosar privind depunerea a 400.000 dolari, intr-un cont deschis la Creditanstalt Austria, al carui titular era Dana Nastase. Melinescu i-a propus lui Nastase blocarea lucrarii pana dupa alegeri, Nastase a acceptat si, dupa ce a fost numit prim-ministru, a determinat numirea lui Melinescu in functia de sef al ONPCSB.
Ulterior, Melinescu a sustras lucrarea care o viza pe Dana Nastase si i-a inmanat-o, in prezenta denuntatorului, lui Priboi Ristea, consilierul premierului Nastase, pentru a ajunge la acesta din urma.
Dosarul a fost disjuns pentru continuarea cercetarilor asupra fostului deputat Ristea Priboi, pentru complicitate la luare si la dare de mita.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.