Producatorul de tevi Mittal Steel Roman deruleaza contracte de vanzare-cumparare de materii prime cu trei firme din grup, valoarea totala a comenzilor fiind de 12,53 milioane euro, se arata in datele trimise Rasdaq.
Comanda cu valoarea cea mai mare, de 5,81 milioane euro, s-a realizat in baza unui contract incheiat in 2005 cu firma Mittal Steel Galati, iar termenul de plata este de 45 de zile. Pentru fiecare zi de intarziere se va percepe o penalizare de 0,06% din suma restanta.
Compania din Roman s-a angajat, de asemenea, sa vanda firmei Mittal Steel Hunedoara materii prime de 4,11 milioane euro. Plata urmeaza sa fie efectuata cash, in termen de 45 de zile, penalizarea pentru intarziere fiind egala cu cea perceputa companiei din Galati.
Un alt contract de vanzare-cumparare, in valoare de 2,6 milioane euro, a fost incheiat pe 24 mai cu Mittal Steel Ostrava. Plata se va efectua in termen de 45 de zile, insa nu se vor percepe penalizari pentru intarziere.
Afacerile producatorului de tevi din Roman s-au diminuat in primele trei luni cu 6%, la 241,73 milioane de lei, iar profitul net a scazut cu 42,28%, la 12,15 milioane de lei.
Actionarul majoritar este Mittal Steel Holdings, care controleaza 69,77% din capital. SIF Moldova are o participatie de 17,41%, iar alti actionari detin 12,82% din titluri.
Compania a fost preluata in 2003 de catre grupul siderurgic Mittal, care mai detine in Romania combinatele siderurgice de la Galati, Hunedoara, Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.