Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Albu, a declarat ca institutia este de acord cu reintroducerea culturilor de soia modificata genetic, existand o notificare la Bruxelles in acest sens. "In principiu, Minis
Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Albu, a declarat ca institutia este de acord cu reintroducerea culturilor de soia modificata genetic, existand o notificare la Bruxelles in acest sens. "In principiu, Ministerul Agriculturii este de acord cu reintroducerea culturii de soia modificata genetic, dar trebuie luptat la Bruxelles pentru a primi un raspuns favorabil", a spus Albu. "Au fost oameni de-ai ecologistilor infiltrati in Ministerul Agriculturii, platiti cu salariu, ca sa-l convinga pe ministrul Agriculturii sa nu discute despre soia modificata genetic. De la Bruxelles ni s-a spus ca Romania nu a cerut dreptul sa cultive acest tip de soia", a spus Radulescu.
Romania s-a aliniat politicii agricole a Uniunii Europene in ceea ce priveste regimul organismelor modificate genetic, iar respectarea angajamentelor in acest domeniu implica interzicerea cultivarii de soia modificata genetic. Aceasta masura a intrat in vigoare din 1 ianuarie 2007. Producatorii agricoli sustin si ei reautorizarea culturilor de soia si de porumb modificate genetic, interzise incepand cu acest an, a declarat joi presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, Adrian Radulescu. "Cerem introducerea in cultura a soiei modificata genetic, care trebuie privita ca o cultura ce aduce bani in plus fermierilor, dar si ca un viitor produs energetic. De asemenea, cerem si reintroducerea porumbului modificat genetic, atat pentru consum, cat si ca o viitoare materie prima pentru biocombustibil. Astfel de culturi ar trebui reintroduse, mai ales avand in vedere situatia grea in care ne gasim in acest an din cauza secetei", a afirmat Radulescu. Totodata, producatorii solicita reducerea accizei pentru motorina utilizata in agricultura, intr-o perioada cat mai scurta. Presedintele LAPAR acuza reprezentantii Ministerului Agriculturii ca nu au discutat cu autoritatile de la Bruxelles pe tema reautorizarii culturilor de soia modificata genetic. "Au fost oameni infiltrati in MADR, ecologisti, care au luat bani, salarii, ca sa nu-si faca treaba si care i-au convins pe cei din minister sa nu puna problema soiei modificata genetic", a spus Radulescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.