Un spectacol de muzica lautareasca cu Mahala Rai Banda in postura de protagonisti va fi difuzat duminica, de la ora 22.30, de Antena 1. Este vorba despre un proiect-experiment al regizorului Dan Paduraru, cel din spatele grupului Divertis, botezat „Taifunul din Clejani - Mahala Rai Banda".

Caracterizati de jurnalistii de la „Daily Telegraph" „o noua comoara muzicala din Est", muzicantii de la Mahala apar pe ultima compilatie „Buddha Bar", cu piesa „Clockwork", un remix realizat de DJ-ul german Shantel, dar si pe coloana sonora a controversatului film „Borat". Grupul de suflatori al formatiei e format din fosti ofiteri, membri ai fanfarelor militare, iar ceilalti instrumentisti, din locuitori ai mahalalelor Bucurestiului, nascuti in deja celebrul sat Clejani. Regizorul Paduraru a lucrat la emisiune citeva saptamini, alaturi de cei mai cunoscuti profesionisti din televiziune si cinematografie, si a folosit pentru inregistrarea ei echipamente speciale si peste 26 de microfoane. Emisiunea, o combinatie extraordinara de muzica de taraf si fanfara, va fi prezentata de Toni Grecu, de la Divertis.

Printre cintecele lautarilor din Taraful domnesc de cartier („rai", in tiganeste, inseamna nobil, domn, iar „mahala", cartier) vor fi intercalate testimoniale, declaratii ale membrilor trupei despre turneele, intimplarile si locurile in care au concertat: Franta, Germania, Elvetia, Spania, Italia, Belgia, Canada, Japonia. (A.N.)