Aflata la cea de-a treia editie, campania anuala a€žCool Biz", ce se desfasoara in Tara Soarelui Rasare, si-a propus sa scoata din viata japonezilor banalul obiect vestimentar care raspunde la numele infam de cravata. Cel putin in timpul ve
Aflata la cea de-a treia editie, campania anuala a€žCool Biz", ce se desfasoara in Tara Soarelui Rasare, si-a propus sa scoata din viata japonezilor banalul obiect vestimentar care raspunde la numele infam de cravata. Cel putin in timpul verii, dupa cum ne informeaza AFP citata de Mediafax. Motivul? Sacoul, camasa calcata a€žla dunga" si cravata, provoaca un exces de caldura interioara (la propriu...), drept pentru care instalatiile de climatizare trebuie sa functioneze in regim permanent, stiut fiind faptul ca urmasii samurailor nu suporta mirosurile neplacute.  In acest mod simplu (spun initatorii), japonezii vor contribui la combaterea fenomenului incalzirii globale, aparatele de aer conditionat avand un efect nefast asupra mediului. Disciplinati cum ii stim niponii probabil ca se vor conforma, mai ales ca premierul conservator, Shinzo Abe, a tinut sa dea un exemplu concetatenilor imbracand o a€žKariyushi", camasa traditionala din Okinawa asemanatoare cu mult mai cunoscuta surata din Hawaii. In concluzie, maneca scurta face viata mai lunga. So desu ka.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.