Aproape 20% dintre copiii care navigheaza pe internet isi dau intalnire cu straini cunoscuti in mediile virtuale. In majoritatea cazurilor, parintii nu stiu de acest obicei, care se poate dovedi destul de periculos.

Copiii navigheaza ades
Aproape 20% dintre copiii care navigheaza pe internet isi dau intalnire cu straini cunoscuti in mediile virtuale. In majoritatea cazurilor, parintii nu stiu de acest obicei, care se poate dovedi destul de periculos.

Copiii navigheaza adesea pe internet, fara ca parintii sa stie, si foarte multi dintre ei aleg sa se intalneasca cu persoanele cu care se imprietenesc pe web, chiar daca acest lucru poate fi foarte periculos, arata un studiu de specialitate.

OBICEIURI. Compania britanica de securitate web Garlik a realizat un studiu pe copii cu varste intre opt si 15 ani, iar concluzia raportului a fost ca 20% dintre ei s-au intalnit cu o persoana pe care  au cunoscut-o pe internet si, mai grav, unul din 20 continua sa faca acest lucru in mod regulat. Doar 7% dintre parinti stiu despre aceste intalniri ale copiilor lor. Conform companiei, acesti tineri se pun in pericol. Compania a interogat 500 de tineri despre obiceiurile lor online si 500 de parinti despre atitudinea pe care o au fata de comportamentul copiilor lor cand vine vorba despre internet.

Conform studiului, 40% dintre adolescentii care au raspuns intrebarilor acceseaza site-uri pe care parintii lor le interzic si multi dintre ei furnizeaza informatii importante fara acordul adultilor. Printre detaliile oferite de copii strainilor din mediul online se numara numele complet (30%), adresa locuintei (12%), detalii despre scoala (46%) si fotografii ale familiei (9%).

Rezultatul acestui comportament riscant este urmatorul: unul din zece copii interogati a recunoscut ca a fost agresat in spatiul virtual, dar nu a povestit parintilor acest lucru. Desi majoritatea parintilor au declarat ca monitorizeaza accesul la internet al copiilor, acestia din urma au recunoscut ca navigheaza fara sa le spuna parintilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.