Pana la numirea de catre Parlament a unui nou Consiliu de Administratie, camerele reunite au aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, prelungirea cu doua saptamani a interimatului presedintelui demisionar, Tudor Giurgiu, la conducerea SRTv.
In vederea propunerii unui inlocuitor al lui Tudor Giurgiu si pentru alegerea unui nou Consiliu de Administratie al TVR, grupurile parlamentare si comisiile de cultura au avut sapte zile, termen care a expirat miercuri, 30 mai. In aceste conditii, grupurile parlamentare ale PSD au solicitat amanarea cu inca o saptamana a termenului pentru formularea propunerilor nominale in acest sens. Totusi, realizatorii de televiziune, Sorin Burtea si Marian Voicu, au fost alesi deja de anagajatii TVR drept reprezentanti ai salariatilor Televiziunii Romane in viitorul Consiliu de Administratie (CA).
Tudor Giurgiu si-a dat demisia pe 4 mai din functia de presedinte - director general al TVR, anuntand ca isi va exercita atributiile de PDG pana pe 2 iunie. El pierduse sprijinul Consiliului de Administratie in aprilie, cand membrii CA au aprobat retragerea votului de incredere fata de PDG.