Vizele pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA ar putea fi eliminate in maximum trei ani, conform unei estimari a presedintelui George W. Bush.

Presedintele american George W. Bush a declarat ca, in maximum trei ani, Congresul
Vizele pentru romanii care vor sa calatoreasca in SUA ar putea fi eliminate in maximum trei ani, conform unei estimari a presedintelui George W. Bush.

Presedintele american George W. Bush a declarat ca, in maximum trei ani, Congresul Statelor Unite va vota proiectul de lege care prevede eliminarea vizelor de intrare pentru cetatenii din Romania, Bulgaria si statele din Europa Centrala si de Est care au aderat la UE in 2004.

Bush a facut aceasta estimare in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune public din Bulgaria. Facind referire la vizele pentru bulgari, presedintele a spus ca acestea vor fi eliminate in maximum trei ani.

Intrebat daca aceasta estimare a presedintelui Bush este aplicabila si pentru cetatenii romani, purtatorul de cuvint al Ministerului de Externe, Ilie Banica, a explicat ca proiectul de lege la care se refera Bush ii are in vedere pe romani, bulgari si pe cetatenii statelor central si est-europene care au aderat la UE in 2004.

Purtatorul de cuvint a mai precizat ca adoptarea unei astfel de legi implica o procedura complicata si ca Ministerul roman de Externe nu este in masura sa evalueze estimarea presedintelui american, care trebuie pur si simplu luata ca atare.

Administratia Bush sustine eliminarea vizelor pentru cetatenii statelor est-europene, insa orice modificare legislativa in acest sens trebuie votata de Congres. (C.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.