Monopolul rus de gaze naturale Gazprom planuieste sa reduca productia de gaze naturale pana la, 557 miliarde metri cubi in 2007 din cauza temperaturilor foarte ridicate, a anuntat serviciul de presa al companiei, informeaza agentia Itar-Tass, preluat
Monopolul rus de gaze naturale Gazprom planuieste sa reduca productia de gaze naturale pana la, 557 miliarde metri cubi in 2007 din cauza temperaturilor foarte ridicate, a anuntat serviciul de presa al companiei, informeaza agentia Itar-Tass, preluata de NewsIn.
Initial, Gazprom planuise sa produca 560 miliarde metri cubi de gaze naturale in 2007, a anuntat agentia de presa specializata in stiri economice Prime Tass, citand datele oficiale prezentate de companie. Producatorii independenti de gaze naturale din Rusia vor reduce, de asemenea productia, a declarat presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, comentand rezultatele sedintei de lucru dintre acesti producatori si presedintele Gazprom, Alexei Miller. El a explicat ca aceasta decizie a fost luata din cauza temperaturilor extrem de ridicate. "In total, Lukoil si ceilalti producatori independenti de gaze naturale vor reduce productia de gaze naturale cu 8% pana la sfarsitul celui de-al treilea trimestru", a precizat Alekperov.
"In timpul acestei intruniri, am cazut de acord ca toate grupurile, inclusiv producatorii independenti, ar trebui sa isi coordoneze activitatea pentru a reduce productia de gaze naturale in aceasta perioada, pentru ca reteaua grupului Gazprom sa lucreze continuu", a continuat el. "Ar trebui sa ne coordonam programul nostru de investitii cu Gazprom pentru a canaliza sumele catre proiectele importante", a mai spus Alekperov.
Grupul Gazprom, care detine un monopol al extractiei si al productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.