Alin Miciu s-a sinucis in parcul IOR din Capitala.

Un baiat de 14 ani s-a spinzurat miercuri in parcul IOR din Bucuresti. Alin Georgian Miciu era elev in clasa a VIII-a la Scoala nr. 21 Minis, aflata in apropiere. Politia desfasoara cercetari pentru a stabili imprejurarile producerii incidentului, iar ministrul Educatiei a facut o inspectie la scoala in seara tragediei. „Pentru mine este de neinteles de ce acest copil a recurs la un astfel de gest. Am fost la scoala unde invata sa vad daca cei de acolo l-au impins sa se sinucida, dar nu este asa. Diriginta se ocupa de clasa, facea sedinte, tinea legatura cu parintii", ne-a declarat joi ministrul.

In momentul in care a fost descoperit, baiatul avea la el ghiozdanul. Politistii au reusit sa-l identifice cu ajutorul carnetului de note. Potrivit Politiei, in preajma nu a fost gasit nici un bilet sau un alt indiciu care sa arate daca baiatul s-a sinucis si care ar fi putut fi motivele unui astfel de gest.

Din ancheta realizata personal de ministrul Educatiei rezulta ca baiatul a lipsit trei zile de la scoala (inclusiv joi), acesta avind foarte multe absente. De asemenea, Alin a luat note foarte mici la tezele unice, 3,45 la matematica si 1,80 la romana. „Nu era un elev violent. El a fost pina in ianuarie in plasament la Scoala Generala numarul 1 din Voluntari. Parintii s-au despartit. In iarna, mama s-a recasatorit, iar tatal adoptiv tine foarte mult la baiat, astfel ca el i-a fost incredintat mamei", spune Adomnitei. Mama si tatal adoptiv au luat copilul din Centrul de plasament si l-au inscris la Scoala nr. 21, care era aproape de domiciliul lor.

„Diriginta a avut doua intilniri cu parintii, la care mama baiatului a fost prezenta. Avem o perioada neagra in educatie si de aceea as vrea sa stiu unde a gresit scoala si unde este vina parintilor. Pentru a evita astfel de tragedii, cred ca este nevoie sa punem la punct un program riguros de preventie", mai spune ministrul.