La acest termen al procesului, aparatorii au aratat ca procurorii au gresit atunci cand au introdus in rechizitoriu compania SC Hidroelectrica SA ca parte vatamata, fara a avea acceptul acesteia. Ca si in alte dosare importante, avocatii incearca sa
La acest termen al procesului, aparatorii au aratat ca procurorii au gresit atunci cand au introdus in rechizitoriu compania SC Hidroelectrica SA ca parte vatamata, fara a avea acceptul acesteia. Ca si in alte dosare importante, avocatii incearca sa blocheze procesul si sa trimita dosarul la Parchet pentru refacerea anchetei. La jumatatea lunii august 2006, procurorii anticoruptie au trimis in judecata 11 persoane, pentru infractiuni care au provocat un prejudiciu de 1,8 milioane de euro companiei Hidroelectrica. Potrivit Mediafax, in perioada septembrie-decembrie 2004, Traian Oprea, impreuna George Lavinius Asan, Ioan Trif, Dan Popescu si Ioana Dudas, au aprobat cumpararea de aparatura electrica de joasa tensiune marca Siemens, contrafacuta, de la societatea comerciala bucuresteana ENOL Group SA si produse de acelasi gen marca Schneider, supraevaluate, de la societatea CFR SSVM Bucuresti. Achizitia s-a facut cu incalcarea flagranta a reglementarilor legale privind achizitiile publice, precum si a normelor impuse sucursalelor in materie de aprovizionare cu materiale si echipamente. Prejudiciul total provocat societatii Hidroelectrica SA prin efectuarea celor doua achizitii publice se ridica la 71.797.868.666 lei, aproximativ 1,8 milioane de euro. La inchiderea editiei, magistratii Tribunalului Bucuresti urmau sa ia o decizie. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.