Presedintele Traian Basescu a discutat ieri, la Cotroceni, cu 19 ambasadori din state UE, acreditati la Bucuresti si cu un reprezentant din partea CE despre situatia politica interna, situatia provinciei Kosovo si despre Constitutia europeana.
Intalnirea dintre seful statului si cei 19 ambasadori a inceput la ora 16.00, la discutii asistand consilierii prezidentiali Anca Ilinoiu, Maria Ciobanu si Valeriu Turcan.
La inceputul discutiilor, seful statului le-a spus celor prezenti, in limba engleza, ca in cadrul intalnirii le va prezenta situatia politica interna de dupa referendumul de la 19 mai si ca vor fi abordate, de asemenea, subiectele "fierbinti" legate de provincia Kosovo si de Tratatul constitutional european. Dupa ce a prezentat temele discutiei, Basescu a spus, tot in limba engleza, ca este surprins de prezenta ziaristilor in sala. Presedintelui i s-a soptit ca ziaristii sunt prezenti pentru oportunitati foto. "A, foto", a spus Basescu si le-a facut cu mana ziaristilor, in semn de ramas bun. Reprezentantii presei au iesit din sala. (Mediafax)