Lacrimi de frustrare si de neputinta. Helene Badicu nu si le poate stapani. Are acasa doi copii bolnavi carora nu are ce sa le puna pe masa. Nu stie catre cine sa mai strige, incotro s-o mai apuce.

Dragostea pentru copiii ei nu o lasa sa
Lacrimi de frustrare si de neputinta. Helene Badicu nu si le poate stapani. Are acasa doi copii bolnavi carora nu are ce sa le puna pe masa. Nu stie catre cine sa mai strige, incotro s-o mai apuce.

Dragostea pentru copiii ei nu o lasa sa cedeze. De noua ani, femeia isi petrece timpul intre Buzau si Bucuresti. "Daca m-as lupta pentru mine, poate n-ar fi asa de greu. Dar lupt pentru el, pentru baietelul meu care nu are nici o sansa de recuperare", ne spune cu lacrimi in ochi.

CHIN. Adrian a venit pe lume in noiembrie 1997. A fost un copil dorit si asteptat. Parintii si sora lui numarau zilele pana cand micutul avea sa le umple vietile cu zambetul si ganguritul lui. Un incident neasteptat avea sa provoace insa o drama. "Cu doua saptamani inainte de cezariana programata am mers la medic pentru o ecografie. Medicul mi-a facut si un control ginecologic, in urma caruia s-a pornit o hemoragie. Practic,mi-a indus un travaliu fortat. Baietelul meu a venit pe lume foarte greu, chinuit", isi aminteste mama. La 6 luni, Adrian a inceput sa se simta rau. "Doctorii au spus ca are anemie si i-au facut transfuzii de sange. In urma lor s-a ales cu o hepatita cronica...", spune Helene Badicu. Apoi, micutul a inceput sa faca convulsii febrile. In primul an de viata a facut aproape 30 de astfel de crize. Devenise agitat si agresiv. Diagnosticul a fost necrutator - intarziere mintala, hipoacuzie bilaterala si rahitism la genunchi. "Adrian nu va putea fi niciodata un baiat normal", spune printre suspine Helene Badicu. La ultimul control pe care femeia i l-a facut la Buzau, o doctorita a observat pe capul baiatului o umflatura. "E un semn pe care il are din nastere. Nici un medic nu si-a pus vreodata problema ca ar putea fi ceva in neregula cu acea umflatura, asa ca nici eu nu mi-am facut griji", povesteste Helene. "In urma testelor mi-au spus ca baiatul meu are o tumoare la cap si multe leziuni de la nastere. A fost o lovitura crunta...", spune mama si lacrimile ii inunda din nou ochii.

A DOUA LOVITURA. In urma cu cinci ani, Georgiana, fiica cea mare a sotilor Badicu, se juca cu fratiorul ei in curte. La un moment dat, acesta s-a taiat la un deget si, pentru ca plangea, fata i-a sarutat degetul ranit. Gestul a costat-o insa sanatatea. Acum, Georgiana sufera de aceeasi boala ca si fratele ei - hepatita cronica VHB. Trebuie sa tina regim permanent si sa ia Interferon. E eleva de liceu si isi doreste sa fie la fel ca toate celelalte fete. Din cauza saraciei in care se zbat insa parintii ei, pentru Georgiana micile bucurii ale adolescentei sunt imposibile. Veniturile familiei Badicu nu depasesc 900 lei. Cheltuielile gospodariei, drumurile periodice la controale medicale in Bucuresti, regimul copiilor si tot ceea ce ii trebuie Georgianei la scoala ii lasa luna de luna cu datorii.


Redati-le zambetul! Copiii familiei Badicu asteapta de la fiecare dintre noi un gest de omenie. Cati dintre noi nu au acasa o hainuta pe care nu o mai poarta? O jucarie cu care cel mic nu se mai joaca? Ele pot insenina viata unor copii cu care soarta a fost prea cruda. Iar daca vreti sa ii ajutati sa isi continue tratamentul care ii tine in viata, o puteti face donand o suma cat de mica intr-unul din conturile deschise la BRD Sucursala Buzau pe numele mamei copiilor, Helene Badicu:
Cont RON: RO36BRD100SV02680901000 Cont EURO: RO39BRD100SV14057151000 Pentru mai multe informatii despre acest caz, familia Badicu poate fi contactata la numarul de telefon 0746.582.814.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.