Cu sume cuprinse intre 600 si 1.500 de euro, oricine poate petrece un concediu de o saptamina in luxoasa capitala a turismului turcesc de la Marea Mediterana.

Antalya este denumita capitala turismului din Turcia, si pe buna dreptate. Zona s-a dezvoltat frenetic, zeci de complexuri de cinci stele aparind, aproape peste noapte, cu sprijinul statului turc prin stimulente fiscale, dar si pentru ca lanturile internationale de hoteluri care construiesc aici adevarate monumente ale luxului isi recupereaza investitia initiala in circa trei ani. Cu aproape 300 de zile insorite pe an, zona situata la Marea Mediterana ofera concedii de vis in luxul exorbitant al complexurilor de cinci stele, in sistem all-inclusive, la preturi apropiate de cele practicate pe jalnicul litoral romanesc, insa cu diferente enorme daca sint luate in calcul calitatea serviciilor si diversitatea optiunilor oferite, precum si peisajul extraordinar al regiunii. In Antalya, in martie sau aprilie poti schia dimineata in munti, iar dupa-amiaza poti inota in apele calde ale Mediteranei.

Cu sume cuprinse intre 600 si 1.000 de euro (in mai sau octombrie, capete de sezon), o persoana poate calatori cu avionul in Antalya dus-intors, cu transportul de si la aeroport asigurat, si se poate caza intr-un hotel de cinci stele in sistem all-inclusive timp de o saptamina. In august (virf de sezon), aceleasi servicii ar costa intre 750 si 1.500 de euro pentru o persoana", spune Monica Aliman, PR Specialist in cadrul companiei AliBaba Tour. Doar in aceasta vara, compania estimeaza ca va duce in Antalya 35.000 de romani.

Turcii au reinventat all-inclusive, aducind atit de multe servicii gratuite clientilor, incit intr-o saptamina nici o zi nu arata precum cea dinainte. Pe linga aproape toate bucatariile traditionale ale lumii (spre exemplu: franceza, italiana, mexicana, chinezeasca, japoneza, turceasca) strinse intr-un astfel de complex in restaurante la carte" - fiecare cu specificul sau - si restaurantul principal, activitatile zilnice pot insemna tenis, baschet, sporturi acvatice, mini golf, fitness, aerobic, baie turceasca, sauna, tenis de cimp sau de masa, biliard, bowling si multe altele. Toate acestea sint incluse in pretul platit deja, fara sa fie nevoie ca turistul sa scoata portofelul din buzunar cit timp sta in concediu.

Separeu pentru copii Copiii au locuri special amenajate in complexurile turcesti de cinci stele din Antalya, in functie de virsta lor, iar parintii se pot relaxa prin intermediul serviciilor de babysitting oferite de hotel. Serviciile oferite sint fara cusur, indiferent de zona in care te afli in complex, personalul este foarte atent si gata imediat sa serveasca ori sa ajute. In general, cuvintul nu" lipseste din dictionarul lor atunci cind vorbesc cu clientii, un lucru pe care romanii care lucreaza in servicii il au, deocamdata, de invatat.

Vezi ce poti vizita in Antalya pe www.cotidianul.ro/select