Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intentioneaza sa externalizeze serviciile de consultanta juridica, intrucat nu poate angaja specialisti in domeniu, ca urmare a salariilor mici. Potrivit directorului general
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intentioneaza sa externalizeze serviciile de consultanta juridica, intrucat nu poate angaja specialisti in domeniu, ca urmare a salariilor mici. Potrivit directorului general al companiei, Mihai Grecu, singura solutie "este incheierea de contracte de consultanta cu firme private, pentru ca nu putem motiva juristii de valoare sa vina la noi din cauza salariilor". "Va trebui sa platim anumite sume firmelor, insa acestea sunt mici in comparatie cu pretentiile firmelor de constructii care nu isi asuma angajamentele contractuale", a mai spus Grecu, subliniind ca, potrivit unor studii ale Uniunii Europene, piata muncii din Romania este in deficit la capitolul experti tehnici. "Daca azi as avea pe masa zece miliarde de euro pentru constructia de drumuri si autostrazi, n-as putea sa le fac. Nu banii sunt problema, ci lipsa specialistilor", a mai spus Grecu, citat de Mediafax.
Marti, CNADNR a semnat cu firma olandeza NEA un contract de asistenta tehnica pentru restructurarea companiei si pentru imbunatatirea managementului, urmand ca aceasta sa analizeze in urmatoarele doua luni structura organizationala si functionarea companiei si va inainta propuneri pentru imbunatatirea activitatii.
Mihai Grecu a anuntat ieri ca l-a numit in functia de director general adjunct al companiei pe Cristian Duica, in locul lui Sorin Paun, care si-a dat demisia recent.
Tot ieri, directorul de achizitii publice al companiei, Dan Gherase, si-a dat demisia, invocand motive personale, firma urmand sa scoata postul la concurs in data de 10 iunie.
"Cred ca o sa pot sa-l prezint pe noul director in maximum doua saptamani", a declarat ieri Mihai Grecu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.