Furtul din buzunare, taximetristi-pirat care nu folosesc aparate de taxat, cainii vagabonzi, bacsisul, dar si tuica, mamaliga, mititeii, ciorba de burta, berea si parjoalele moldovenesti sunt repere prin care turistilor europeni le este descrisa Roma
Furtul din buzunare, taximetristi-pirat care nu folosesc aparate de taxat, cainii vagabonzi, bacsisul, dar si tuica, mamaliga, mititeii, ciorba de burta, berea si parjoalele moldovenesti sunt repere prin care turistilor europeni le este descrisa Romania, inaintea unei calatorii. Ghidul de calatorii Le Routard pentru sezonul 2006-2007, distribuit in numeroase tari in limbile franceza, engleza, spaniola, italiana, poloneza si germana, descrie in 228 de pagini principalele caracteristici ale Romaniei si ale Bulgariei, observate de redactorii publicatiei. Turistilor europeni li se recomanda sa viziteze Romania cu o suma cuprinsa intre 10 si 40 de euro pe zi, considerata acoperitoare, dar ii atentioneaza asupra problemelor cu care trebuie sa se descurce in timpul calatoriei, pornind de la timpul prea lung de asteptare la granita si numarul redus al punctelor de schimb al cecurilor de calatorie, pana la soferii de taxi care nu pornesc aparatul de taxat. Gara de Nord este amintita pentru hotii de buzunare care nu "someaza" si pentru taximetristii-pirat, iar cainii vagabonzi sunt vazuti ca un argument care poate justifica numarul mic de ciclisti din oras. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.