Raluca Olaru s-a calificat in turul trei al turneului de la Roland Garros, dupa ce s-a impus in doua seturi, 6-3, 6-0, in fata Tatianei Poutchek.

„Vreau sa ajung intre primele 20 de jucatoare ale lumii", anunta la inceputul acestui an Raluca Olaru. Incet, incet, visul incepe sa capete contur. La prima sa prezenta pe tabloul de senioare al unui turneu de Grand Slam - Roland Garros -, jucatoarea in virsta de numai 18 ani a reusit sa ajunga in turul trei. Venita din calificari, Olaru s-a impus in runda a doua a turneului parizian, cu 6-3, 6-0, in fata Tatianei Poutchek din Belarus si le va infrunta pe Ana Ivanovic (cap de serie numarul 7), care a trecut ieri de Sania Mirza. Cele 121 de puncte pe care si le-a asigurat gratie acestei performante o vor propulsa pe romanca aflata la primul ei an la seniorat printre primele 100 de jucatoare ale lumii.

Raluca Olaru a pus pentru prima data mina pe racheta la virsta de 7 ani, tatal ei, Adrian, fiind cel care a dus-o pe un teren de tenis. ,,Eu practicasem atletismul. Imi placea mult tenisul, care era insa un sport scump. In 1996, beneficiind de o situatie financiara mai buna, am decis sa o duc si pe Raluca la tenis. Antrenorul Valentin Mitrea a vazut imediat ca are stofa de campioana si mi-a zis ca ar fi bine sa investesc mai multi bani in pregatirea fetei. La 14 ani a devenit campioana europeana, in 2003 a fost desemnata jucatoarea anului, iar in 2005 a jucat finala de junioare de la Roland Garros’’, spune mindru Adrian Olaru. Chiar daca acorda o atentie deosebita tenisului, Raluca nu neglijeaza nici scoala. „Raluca a fost un copil inteligent. La numai 6 ani stia sa citeasca si sa socoteasca. Anul acesta este extrem de greu pentru ea, intrucit in vara va trebui sa sustina examenul de bacalaureat. Este eleva in clasa a XII-a la Liceul «Emil Racovita» din Bucuresti", a adaugat tatal jucatoarei. Superstitioasa din fire, Raluca intra intotdeauna cu piciorul drept pe teren si „plimba" dupa ea un prosop verde. Daca intr-o vreme juca mereu cu sapca pe cap, considerind ca ii poarta noroc, acum a renuntat la aceasta superstitie.

Ziua a cincea de la Roland Garros le-a purtat noroc romanilor. Dupa Raluca Olaru, a fost rindul lui Andrei Pavel si al Andreei Vanc sa obtina biletele pentru turul secund la dublu. Astfel, la feminin, perechea Ehritt-Vanc/ Anastasia Rodionova a invins, cu 7-6, 6-1, cuplul americano-australian Bethanie Mattek/ Bryanne Stewart. Tot in doua seturi, 7-5, 6-3, s-a impus si dublul romano-german Pavel/ Alexander Waske in fata perechii germano-austriece Bjorn Phau/ Alexander Peya.

Culisele Roland Garros-ului pe www.cotidianul.ro