Sapou Pentru ca litoralul romanesc nu da semne de revigorare, si in aceasta vara romanii isi vor indrepta atentia, pentru petrecerea vacantei, spre alte coaste insorite. Iar agentiile de turism au pregatit sute de chartere care urmeaza sa decoleze s
Sapou Pentru ca litoralul romanesc nu da semne de revigorare, si in aceasta vara romanii isi vor indrepta atentia, pentru petrecerea vacantei, spre alte coaste insorite. Iar agentiile de turism au pregatit sute de chartere care urmeaza sa decoleze spre destinatii atractive. Turcia se mentine in topul preferintelor romanilor, estimandu-se ca 100.000 compatrioti vor merge in statiunile de pe litoralul turcesc. Antalya isi adjudeca si in aceasta vara locul I in optiunile de vacanta ale turistilor romani, pe locurile urmatoare situandu-se destinatii precum Kusadasi, Bodrum si Marmaris.
Aproximativ 75.000 de turisti romani isi vor face bagajele pentru destinatia Antalya, in timp ce 20.000 vor calatori spre Kusadasi, Bodrum sau Marmaris. Statisticile arata ca, in comparatie cu 2006, numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in aceasta vara in Antalya este dublu, fiind in crestere cu 65%. Motivele pentru care Antalya a devenit, in ultimii cinci ani, una dintre cele mai vanate destinatii turistice sunt multiple. Pornind de la oferta extrem de variata de cazare - care include hoteluri cu dotari de 7 stele, pana la pensiunile cochete si extrem de accesibile, de la celebrul sistem All Inclusive sau mai nou Ultra All Inclusive, cu o multitudine de variante, ce se refera atat la masa, cat si la alte facilitati sau servicii incluse in tariful de baza, pana la ospitalitatea si atentia de care au parte toti turistii. Nu trebuie uitat nici factorul diversitate, fiecare hotel reusind sa se distinga de celelalte fie prin design, fie prin oferta pe care o propune turistilor. Daca se trage linie si se face un calcul, cifrele vorbesc de la sine: in 2006, Antalya, care numara un milion de locuitori si are construite 550 de hoteluri, a fost vizitata de sapte milioane de turisti straini. Autoritatile turce recunosc importanta acestui sector si il sprijina pe toate caile. Astfel, statul creeaza infrastructura si cesioneaza terenul pe care urmeaza sa fie ridicat hotelul, si care trebuie sa aiba cel putin 7.000 mp, pe o perioada de 99 de ani. Daca insa complexul hotelier nu este construit in termen de doi ani, investitorilor li se iau terenurile respective. Costurile practicate de agentiile de turism din Romania difera in functie de hotel si de perioada sejurului. In medie, un pachet de 7 nopti cazare, in camera double, All Inclusive, la hotel de cinci stele, transport avion-charter, transferuri, pentru o persoana variaza intre 500 euro ( in aprilie si octombrie) si 1500 Euro (in iulie si august august).
Club Voyage Select, locatia perfecta pentru familii
Arhitectii turci isi incearca maiestria si imaginatia in ridicarea unor hoteluri care de care mai sofisticat, unul mai luxos decat altul, fiecare venind in intampinarea clientilor cu oferte extrem de tentante Unul dintre cele mai noi hoteluri ridicate in Antalya este Club Voyage Select, aflat in zona Belek, renumita pentru cursele internationale de golf care se organizeaza aici. Deschis in mai 2007, acest complex hotelier ofera celor care ii calca pragul, si in mod special familiilor, vacante de neuitat, intr-o ambianta placuta, in care se imbina modernul, diversitatea si ospitalitatea. Un element important pentru familiile care doresc sa isi petreaca vacanta in aceasta locatie este acela ca hotelul acorda gratuitati copiilor de pana la 12 ani.Club Voyage Belek Select beneficiaza de 600 de camere, aflate in cladirea principala a hotelului, in cladirile anexe si in cele doua bungalow-uri. Turistii se pot relaxa la cele cinci piscine exterioare pentru adulti, dar si la mare, pe plaja privata a hotelului, pe care au fost amenajate doua pontoane, dotate cu paturi albe si umbrelute. Cei mici se pot bucura de o baie in piscina pentru copii sau pot avea parte de momente de neuitat in Aquapark. Un adevarat colt de rai il reprezinta centrul SPA si de frumusete, unde adultii pot beneficia de clipe de relaxare, lasandu-se pe mana tratamentelor facute de specialisti. Intre o baie in piscina si masa de pranz sau cina, clientii pot da o fuga pe terenul de baschet sau pe cel de tenis de camp, pot face o partida de tenis de masa sau isi pot incerca norocul in sala de bowling si in cea de biliard. Pentru cei care nu doresc sa isi petreaca seara in discoteca sau in cele 13 baruri ale hotelului, exista varianta vizionarii unui film in sala de cinema a acestui complex.(Luciana POP, Raluca PAPADOPOL)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.