In vreme ce ministrul de Interne Vasil Tusko afirma ca ar fi fost victima unei tentative esuate de otravire, presedintele Viktor Iuscenko nu scapa din ochi Rada Suprema, acordandu-i 24 de ore pentru a amenda legislatia electorala necesara organizarii
In vreme ce ministrul de Interne Vasil Tusko afirma ca ar fi fost victima unei tentative esuate de otravire, presedintele Viktor Iuscenko nu scapa din ochi Rada Suprema, acordandu-i 24 de ore pentru a amenda legislatia electorala necesara organizarii alegerilor parlamentare anticipate.
Dupa ce a intrat in conflict cu seful statului ucrainean, refuzand sa-i cedeze, la finalul saptamanii trecute, comanda trupelor speciale Berkut, aflate in subordinea sa, ministrul de Interne Vasil Tusko a facut obiectul unei tentative de otravire, sustine un apropiat al acestuia. "Tusko a suferit duminica o grava criza cardiaca, provocata de otravirea cu o substanta neidentificata. El se afla in stare critica", a declarat avocatul Tetiana Montian, in cadrul unei interventii televizate. "El stie cine l-a otravit si de ce si voi da publicitatii aceasta teorie in cazul in care nu va supravietui. Luni era pe jumatate mort. L-am vazut eu insami", a adaugat Montian, declaratiile acesteia fiind sustinute de un comunicat al Departamentului pentru Relatii cu Publicul din cadrul MAI ucrainean, potrivit caruia starea de sanatate a ministrului Tusko este deosebit de grava. Intre timp, relatia pro-occidentalului Viktor Iuscenko cu Rada Suprema majoritar pro-rusa continua sa schiopateze. Aflat, ieri, intr-o vizita oficiala la Zagreb, presedintele ucrainean a precizat ca a decis sa extinda cu o zi termenul limita acordat Parlamentului de la Kiev pentru amendarea legislatiei electorale, in perspectiva alegerilor anticipate din septembrie. Astfel, verdictul Radei Supreme este asteptat astazi, seful statului ucrainean amenintand, in caz contrar, cu convocarea alegerilor parlamentare anticipate intr-un interval de maxim 60 de zile. Ultimatumul prezidential intervine in contextul in care Parlamentul ucrainean nu a reusit sa adopte, miercuri, dispozitiile legislative necesare organizarii scrutinului anticipat, programat pentru 30 septembrie. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.