Un cartier nou se va construi in sectorul 6 al Capitalei.

Compania spaniola Hercesa si fondul de investitii Bluehouse Capital din Cipru vor investi peste 300 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidential in cartierul Ghencea. Bluehouse este proprietarul terenului, iar Hercesa va dezvolta proiectul care va fi amplasat pe bulevardul Ghencea", informeaza compania de servicii imobiliare Colliers, care a intermediat tranzactia de achizitie a terenului. Aria construita a proiectului va fi de peste 270.000 de metri patrati si va cuprinde circa 1.500 de apartamente.

Zona este foarte cautata. Recent, s-a anuntat un alt proiect, Complexul Latin Apartments, care se va construi in Prelungirea Ghencea si va include 2.600 de apartamente si un centru comercial cu o suprafata de circa 70.000 de metri patrati. Pina la sfirsitul anului se vor finaliza 300 de apartamente. Alte 1.000 de locuinte si centrul comercial vor fi gata pina la sfirsitul lui 2008, pentru ca ultimele 1.300 de apartamente sa fie finalizate pina la sfirsitul lui 2009. Conform companiei care promoveaza proiectul, Edil Real Estate, pretul va fi de 4.000 lei/mpc, cu finisaje, si de 3.500 de lei - semifinisat, sau de 4.500 de lei, cu finisare personalizata.

Aceste investitii confirma previziunile specialistilor imobiliari, care anuntau ca marile dezvoltari rezidentiale se vor muta din zona de nord a Capitalei spre sud si vest. Pe de alta parte, ansambluri rezidentiale mari au fost anuntate si in localitati din apropierea Capitalei, cum ar fi Stefanesti sau Voluntari.