O vioara Stradivarius, a carei valoare este estimata la suma de 2,5 milioane de euro, a fost sustrasa la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul unei spargeri spectaculoase, din apartamentul din Viena al unui muzician. Violonistul, in varsta de 49 de
O vioara Stradivarius, a carei valoare este estimata la suma de 2,5 milioane de euro, a fost sustrasa la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul unei spargeri spectaculoase, din apartamentul din Viena al unui muzician. Violonistul, in varsta de 49 de ani, a descoperit furtul dupa ce s-a intors de la un concert din Germania, duminica seara. Spargatorii experimentati, potrivit politiei din Viena, au taiat seiful cu ajutorul unui aparat de sudura. In afara de Stradivarius, hotii au mai sustras o vioara Vuillaume, evaluata la o suma de 120.000 de euro, si trei arcusuri in valoare totala de 12.000 de euro. Toate instrumentele muzicale se gaseau in seif. Interpolul a emis un mandat de arestare pentru descoperirea raufacatorilor, desi politia nu dispune de nici un martor. Potrivit specialistilor, in lume mai exista aproximativ 600 de instrumente muzicale originale fabricate de cel mai celebru lutier din istorie, italianul Antonio Giacomo Stradivari (1644 - 1737)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.