Omniasig intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro pe piata romaneasca de pensii private, avand ca obiectiv sa se plaseze, pana la finele acestui an, intre primii trei administratori de fonduri de pensii, pe segmentul pensiilor obligatorii adm
Omniasig intentioneaza sa investeasca 10 milioane de euro pe piata romaneasca de pensii private, avand ca obiectiv sa se plaseze, pana la finele acestui an, intre primii trei administratori de fonduri de pensii, pe segmentul pensiilor obligatorii administrate privat, a declarat, ieri, directorul Directiei Pensii Private a Omniasig, Cristina Nitescu.
"Ne vom concentra in acest an, in principal, pe segmentul pensiilor obligatorii. Este important sa atragem cat mai multi participanti in acest an pentru pilonul II (pensii obligatorii administrate privat - n.r.), apoi ne vom orienta si spre pilonul III (pensii private facultative - n.r.). Anul 2008 va fi anul pensiilor facultative pentru Omniasig", a spus Nitescu. El a aratat ca Omniasig, controlata de Vienna Insurance Group, nu s-a grabit si a decis sa se implice acum in domeniul pensiilor private, pentru ca a asteptat ca "legiuitorul" sa dea posibilitatea unei societati sa administreze atat fonduri obligatorii, cat si facultative. Omniasig a depus, in 10 mai, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) primele documente necesare constituirii unei noi societati care va administra un fond de pensii administrat privat si fonduri de pensii private facultative.
Compania vizeaza o cota de 10% pe piata pensiilor private.
Omniasig va administra un fond de pensii pentru pilonul II, iar in acest an va lansa si un un fond pentru pilonul III, urmand ca anul viitor sa lanseze inca un fond de pensii facultative. Numarul de clienti este estimat la 350.000 pe segmentul fondurilor private obligatorii, iar pentru componenta pensiilor facultative este prognozat un numar de 20.000-30.000 de clienti.
Firma va utiliza reteaua de vanzari a companiilor din Vienna Insurance Group, iar reteaua proprie de vanzari va ajunge la 10.000 de agenti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.